Prins William Beeld © Getty Images

Prins William reageert op interview Harry en Meghan

11 maart 2021 12:49

Prins William (38) is het eerste lid van de Britse koninklijke familie dat voor de camera heeft gereageerd op het spraakmakende Oprah-interview van Harry (36) en Meghan (39). De prins antwoordt desgevraagd dat hij zijn jongere broer nog niet heeft gesproken, 'maar dat dat zeker gaat gebeuren', en laat meteen ook even weten dat zijn familie 'allesbehalve racistisch' is.

"Maar dat dat zeker gaat gebeuren"

Het explosieve interview van prins Harry en Meghan Markle met Oprah Winfrey (67) is inmiddels door miljoenen mensen bekeken. In de special deed het koppel uit de doeken hoe ze behandeld werden door Buckingham Palace. Twee dagen later kwam het Britse koningshuis met een reactie: de koningin gaf daarin aan dat 'de hele familie' bedroefd is over de 'uitdagingen' waarmee Harry en Meghan de laatste jaren zijn geconfronteerd. Ook suggereerde ze in het statement met de woorden 'recollections may vary' dat zij het niet eens zijn met alles wat Harry en Meghan in het interview naar buiten hebben gebracht.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

'Harry en Meghan voelen zich bevrijd na interview'

Prins William is nu de eerste die zich publiekelijk iets laat ontvallen. Dat zie je in onderstaande beelden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alle hoogtepunten uit het interview van Harry en Meghan met Oprah

Meghan en Harry deden in het gesprek beladen uitspraken over het Britse koningshuis. Zo zou er sprake zijn van racisme binnen Buckingham Palace: er zou discussie zijn geweest over de huidskleur van hun toen nog ongeboren zoon Archie. Het koppel maakte na het interview wel duidelijk dat noch koningin Elizabeth noch prins Philip achter die uitspraak zat. Wie het wel was, willen ze niet zeggen. In het interview vertelde Meghan ook dat haar psychische hulp werd geweigerd.

Interview Harry en Meghan 'ingeslagen als bom' in Groot-Brittannië

02:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!