Meghan Markle Beeld © Getty Images

Lookalike Meghan Markle onder vuur na geruchtmakend Oprah-interview

19 maart 2021 16:57

Het was voor de Britse Sarah Mhlanga (38) een vrij lucratieve schnabbel: optreden als lookalike van Meghan Markle (39). Sarah werd bestempeld als 'de beste Meghan-lookalike van Groot-Brittannië' en harkte de een na de andere klus binnen. Tot het interview met Oprah.

"Ik zou aandacht zoeken en moet me volgens hen schamen dat ik Meghan 'vertegenwoordig'"

Het begon voor de 38-jarige allemaal tijdens een bezoekje aan, je raadt het niet, Ikea, waar een medewerker opmerkte dat ze enorm veel op Meghan lijkt. "Nadat er even later in de krant een artikeltje verscheen over mij, werd ik overspoeld. Aanbiedingen voor klussen stroomden binnen. Van feestjes met een koninklijk thema tot openbare optredens, promotie en tv-optredens. Het werd een gekkenhuis", vertelt ze aan Closer Magazine. 

Zelf is Sarah ook fan van de voormalig hertogin: "Ik bewonder haar om haar sterkte karakter, haar oprechte liefde voor Harry en haar warmte en vriendelijkheid tegenover het publiek, de gemeenschap en de kinderen." 

Toen de Suits-actrice zich met Harry verloofde, liep het helemaal de spuigaten uit voor Sarah. Ze kreeg zo veel aanvragen dat ze overwoog haar vaste baan op te zeggen. Ze zegt 'geen idee te hebben gehad' dat je geld kan verdienen met het feit dat je op iemand lijkt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Privé-detective bekent gegevens Harry en Meghan te hebben doorgespeeld

Maar toen kwam het desastreuze Oprah-interview. Meghan doet daarin harde uitspraken over de koninklijke familie: ze beschuldigt hen onder meer van racistische uitspraken en claimt dat ze geen enkele steun kreeg vanuit het paleis toen ze kampte met zelfmoordgedachten. Het land schudde op z'n grondvesten en de actrice kreeg er flink van langs. Meghan zou hun koningshuis hebben verraden en 'een oorlog zijn begonnen'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Indringer valt villa prins Harry en Meghan Markle binnen

Onmiddellijk na het interview begonnen de haatreacties ook richting Sarah toe te nemen. Dat begon al toen Harry en Meghan afstand deden van het koningshuis, maar het interview deed daar een flinke schep bovenop. "Die mensen die denken dat Meghan een strijd voert tegen de royals, kunnen háár niet bereiken en dus gebruiken ze mij als bokszak", zegt ze. "Ik zou aandacht zoeken en moet me volgens hen schamen dat ik Meghan 'vertegenwoordig'. Ze noemen haar 'de meest gehate vrouw ter wereld'. En volgens sommigen verdien ik het om net als Meghan kapotgemaakt te worden als ik zo doorga."

Niet mals, dus. Sarah is bang straks geen aanvragen meer te krijgen en begrijpt niet waarom juist zíj wordt aangevallen: "Ik snap niet dat men zo veel haat kan voelen voor iemand die ze nooit hebben ontmoet. Verbijsterend."

Het interview van Harry en Meghan aan Oprah was vorige week onderwerp van gesprek. Maar hoe geloofwaardig was het eigenlijk? Je bekijkt het in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat is er allemaal gebeurd sinds het Oprah-interview met Harry en Meghan?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!