Meghan Markle Beeld © ANP

Paparazzibureau failliet na juridische strijd Meghan Markle

25 maart 2021 02:41

Fotobureau Splash heeft een faillissement aangevraagd. Het agentschap handelde vooral in paparazzikiekjes, en werd door de hertogin van Sussex (39) aangeklaagd voor het verkopen van foto's van haar 1-jarige zoontje Archie.

Verschillende media berichtten in december dat Splash en Meghan tot een overeenkomst voor een schadevergoeding waren gekomen, maar de baas van het fotobureau laat nu aan The Hollywood Reporter weten dat het bedrijf het zich niet meer kon veroorloven een verdere juridische strijd te voeren. Ook zegt deze Emma Curzon dat Splash heeft proberen te onderhandelen in de zaak, maar niet tot een bedrag kon komen dat het bureau kon betalen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lookalike Meghan Markle onder vuur na geruchtmakend Oprah-interview

De kwestie met Meghan is niet de enige reden voor het faillissement. Een voormalig accountmanager van het bedrijf heeft een aanklacht ingediend waarin ze stelt dat ze niet alleen voortdurend seksistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg toen ze er werkte, maar ook ontslagen werd toen ze dat en andere zaken die volgens haar niet door de beugel konden aan de kaak stelde. Ook de coronacrisis heeft Splash parten gespeeld. Vanwege de lockdown blijven veel sterren binnen waardoor paparazzi geen foto's van ze kunnen maken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse krant weigert voorlopig om excuses aan Meghan te maken

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!