Beeld © ANP

Aartsbisschop Harry en Meghan: 'Ik trouwde hen niet eerder'

31 maart 2021 07:29

Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, zegt dat hij prins Harry en zijn vrouw Meghan niet voor de officiële bruiloft in de echt heeft verbonden. "De wettige bruiloft was op zaterdag", zegt Welby in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica verwijzend naar 19 mei 2018 toen Harry en Meghan voor het oog van de wereld trouwden in St. George's Chapel in Windsor.

"Ik zou een ernstig misdrijf hebben begaan als ik het had ondertekend wetende dat het vals was"

"Ik heb het huwelijkscertificaat ondertekend, wat een wettelijk document is", legt Welby uit. "En ik zou een ernstig misdrijf hebben begaan als ik het had ondertekend wetende dat het vals was."

Welby reageerde op vragen over een opmerking van Meghan in het veelbesproken interview met Oprah Winfrey. Daarin vertelde de hertogin van Sussex dat zij en Harry drie dagen voor de bruiloft al een kleine ceremonie hadden gehad. De twee spraken toen hun geloften uit in het bijzijn van de aartsbisschop van Canterbury.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

'Meghan Markle wil thuis van haar dochter bevallen'

Volgens Welby zijn er voor de wettige bruiloft inderdaad een aantal ontmoetingen geweest met Harry en Meghan. "Maar wat daar is gebeurd, vertel ik niet."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!