Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Deze actie bevestigt Queen Elizabeths briljante gevoel voor humor

6 april 2021 17:56

Het is inmiddels vrijwel algemeen bekend: koningin Elizabeth heeft een voortreffelijk gevoel voor humor. Dat wordt nu nog eens dunnetjes bevestigd door een uitgelekt feitje over de 94-jarige monarch, dat alles te maken heeft met haar geliefde viervoeters.

"Ik weet nog dat ik mijn buik vasthield, huilend van het lachen omdat ze zo grappig waren"

Dat vertelt presentator en komiek Alexander Armstrong, die een documentaire maakt over de Queen ter gelegenheid van haar 95e verjaardag later deze maand. Hij onthult een grappige anekdote over haar, die te zien is in The Queen and her Cousins. Zo zou de koningin hilarische brieven geschreven hebben waarin ze zich voordeed als haar honden, de welbekende corgi's. 

Queen Elizabeth hondjes
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe Crown-actrice vindt het eng om Queen te spelen

Toen Alexander bij wijlen Sir Blair Stewart-Wilson - voormalig adjudant van de koningin - naar het toilet ging, trof hij handgeschreven, ingelijste brieven aan aan de muur. In de brieven deed de Queen zich blijkbaar voor als haar corgi's die schreven naar de Jack Russell van de adjudant. Volgens de documentairemaker waren ze 'hilarisch' en 'een perfecte illustratie van het vreemde gevoel voor humor van de koningin'. "Hij schreef brieven van zijn Jack Russell naar de corgi's en de Queen schreef brieven terug", vertelt Alexander in de docu. "Ik wou dat ik me kon herinneren wat erin stond. Ik weet nog dat ik mijn buik vasthield, huilend van het lachen omdat ze zo grappig waren."

Voor de nieuwe documentaire reisde hij het hele Verenigd Koninkrijk door om enkele van de vele neven en nichten van de koningin te ontmoeten. Hoe is het om deel uit te maken van deze buitengewone familie? Zo sprak hij onder anderen met de Russische prinses Olga Romanoff, een achternicht van de Queen, maar ook met Lord Ivar Mountbatten. Hij trouwde in 2018 met zijn man, waarmee ze het eerste openlijk homoseksuele stel in de koninklijke geschiedenis werden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse koningin 'bedroefd en bezorgd' om uitspraken Harry en Meghan

Miljoenen Britten zagen in 1969 hoe Queen Elizabeth en haar familie door middel van een spectaculaire documentaire hun slechte imago eens flink probeerden op te poetsen. Toch werd de docu verbannen, tot onlangs... Na meer dan vijftig jaar verscheen het ineens op YouTube. Je bekijkt het hieronder.

Elizabeth laat zich van andere kant zien in verboden documentaire

06:46
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Kindjes prins William leren paardrijden voor Queen Elizabeth'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!