Máxima en Willem-Alexander Beeld © ANP

Koninklijk huis reageert op overlijden prins Philip

9 april 2021 15:01

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben gereageerd op het overlijden van prins Philip. De man van koningin Elizabeth overleed vanochtend op 99-jarige leeftijd.

"Zijn levendige persoonlijkheid maakte een onuitwisbare indruk"

In het statement van het koninklijk huis is het volgende te lezen: 'Met groot respect gedenken wij ZKH Prins Philip. Toegewijd stelde hij zijn lange leven in dienst van het Britse volk en van zijn vele plichten en verantwoordelijkheden. Zijn levendige persoonlijkheid maakte een onuitwisbare indruk. Onze liefdevolle gevoelens van meeleven gaan uit naar Hare Majesteit Koningin Elizabeth en alle leden van de Koninklijke Familie.'

Het bericht is ook in het Engels vrijgegeven, zoals hieronder is te zien. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

Prins Philip leerde koningin Elizabeth in 1934 kennen en kreeg na de oorlog toestemming van koning George VI om met Elizabeth te trouwen. Oorspronkelijk kwam Philip uit een Griekse en Deense koninklijke familie, maar deed vlak voor het huwelijk afstand van zijn koninklijke titels. Bij zijn huwelijk ontving hij de titel hertog van Edinburg, sindsdien stond hij bekend als Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Edinburgh.

De laatste jaren kwam de Britse royal veelvuldig in het nieuws vanwege zijn gezondheid. Zo raakte hij in 2019 betrokken in een auto-ongeval. Hoewel hij zelf niet gewond raakte, besloot hij wel zijn rijbewijs vrijwillig in te leveren. In december 2019 werd hij ‘uit voorzorg’ nog opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Buckingham Palace was dit ‘wegens een al bestaande aandoening’.

Een terugblik op het bijzondere leven van de overleden prins Philip

03:14

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!