Prins Charles en prins Philip Beeld © Getty Images

Prins Charles spreekt natie toe na overlijden vader Philip

11 april 2021 14:33

De 72-jarige prins Charles heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op het overlijden van zijn vader, prins Philip. In het bijzijn van de pers gaf hij aan zijn 'papa' enorm te missen en bedankte voor alle steunbetuigingen van over de hele wereld.

"Ik denk dat hij diep geraakt zou zijn door het grote aantal mensen dat ons verlies en verdriet deelt"

"Ik wil in het bijzonder zeggen dat mijn vader de afgelopen 70 jaar een bijzondere en toegewijde dienst heeft bewezen aan de koningin, mijn familie, het hele land, maar ook aan het hele Gemenebest", stelde hij voor de camera's. "Zoals u zich kunt voorstellen missen mijn familie en ik mijn vader enorm. Hij was een zeer geliefd en gewaardeerd figuur en ik denk dat hij diep geraakt zou zijn door het grote aantal mensen dat ons verlies en verdriet deelt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry aanwezig bij begrafenis van prins Philip, Meghan niet

Volgens de Britse troonopvolger was zijn vader een heel bijzonder mens 'die waarschijnlijk verbaasd zou zijn door alle ontroerende dingen die over hem gezegd zijn'. Charles: "Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. Het zal ons kracht geven in deze bijzonder droevige tijd."

Ook prins Andrew heeft inmiddels van zich laten horen en laat weten dat zijn moeder het enorm zwaar heeft. "Zijn dood laat een enorme leegte bij haar achter", zei de hertog van York zondag tegen Britse media. "We ontfermen ons over haar zodat ze de steun krijgt die ze nodig heeft."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kerry Washington verwijdert omstreden tweet over Philip en DMX

De hertog van Edinburgh overleed vrijdagochtend op 99-jarige leeftijd. Volgende week zaterdag vindt zijn uitvaart plaats in besloten kring bij de St. George's Chapel in Windsor Castle. Vanwege de coronamaatregelen zal het een ietwat sobere dienst worden met slechts 30 genodigden. Eén van hen is zijn kleinzoon prins Harry, aldus Buckingham Palace.

Tot de uitvaart is door koningin Elizabeth een periode van nationale rouw afgekondigd.

Justine Marcella: 'Slim dat Meghan niet naar uitvaart prins Philip gaat'

00:57
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteur Jack Farthing kruipt in huid van prins Charles

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Prince Andrew says the Queen described the passing of the Duke of Edinburgh as having &quot;left a huge void&quot; in her life, and says the royal family is &quot;rallying round to makeRTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!