Queen Elizabeth tijdens haar eerste uitstapje sinds november Beeld © Getty Images

Dit verandert er straks als koningin Elizabeth weer gaat werken

13 april 2021 15:11

De Britse koninklijke familie staat klaar voor koningin Elizabeth (94) na het overlijden van haar echtgenoot Philip. Sinds de prins zijn laatste adem heeft uitgeblazen, voelt de koningin een 'enorme leegte'. Toch staat ze er op om haar rol als vorstin zo goed mogelijk te vervullen als de weken van rouw voorbij zijn op 22 april. Haar familie staat letterlijk en figuurlijk achter haar, meldt 'Daily Mail'.

"Leden van de familie hebben er lang naar gestreefd om ervoor te zorgen dat ze in de toekomst meer ondersteuning krijgt"

De overige zeven senior royals van het Britse koningshuis, waaronder Charles, Camilla, William en Kate, zorgen er gezamenlijk voor dat Elizabeth geen publiekelijke werkbezoeken in haar eentje hoeft af te leggen. Vanaf 22 april, als de periode van rouw eindigt, is het de bedoeling dat Elizabeth met (één van) de vier eerder genoemde royals haar bezoeken aflegt. Ook Edward, Sophie en prinses Anne ondersteunen de koningin waar nodig.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William en Harry eren 'charmante en grappige' grootvader Philip

De koningin is gewend om solo werkbezoeken af te leggen sinds Philip in 2017 zijn pensioen aankondigde. Na het grote verlies van haar man zou de familie echter alles op alles zetten om haar beter te ondersteunen, aldus bronnen. "De hertog van Edinburgh is onvervangbaar. (...) Leden van de familie hebben er lang naar gestreefd om ervoor te zorgen dat ze in de toekomst meer ondersteuning krijgt. Het lijkt verstandig om dit nu toe te passen."

Prins William en Harry hebben na het overlijden van Philip publiekelijk gereageerd op het verlies. Ze vertellen in onderstaande video over hun bijzondere band met hun opa. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!