Prins William, Kate Middleton en prins Harry Beeld © Getty Images

Kate als bemiddelaar aan het werk gezet tijdens begrafenis Philip

14 april 2021 20:20

Nu prins Harry (36) weer in Engeland is voor de begrafenis van zijn grootvader, is het aan schoonzus Kate Middelton (39) om te zorgen dat de twee broertjes elkaar niet in de haren vliegen. "Kate is zeker iemand die conflicten uit de weg gaat en hoopt de spanningen te verzachten", vertelt een bron aan 'The Telegraph'.

"Ze weten dat het zaterdag niet om hen gaat"

Het is voor het eerst dat Harry zijn voeten op Engelse grond heeft gezet sinds hij en zijn vrouw Meghan ruim een jaar geleden dag zeiden tegen hun leven als werkende royals voor de Britse koninklijke familie, en het veelbesproken interview met Oprah Winfrey werd uitgezonden. De zoons van prins Charles liggen al een tijdje met elkaar in de clinch, maar volgens de Britse tabloids hebben de twee elkaar onlangs nog telefonisch gesproken. Volgens Daily Mail kijken de twee elkaar zaterdag echter pas weer voor het eerst sinds een jaar in de ogen.

Om te zorgen dat ze elkaar tijdens de begrafenis niet in de haren vliegen wordt Kate - die Harry jaren zag als 'de grote zus die hij nooit had' - volgens de Engelse media ingezet om de vrede te bewaren. En dat is best iets voor de hertogin van Cambridge, aangezien de vrouw van Harry niet bepaalde lovend over haar was bij Oprah. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oom Kate Middleton: 'Kate zou Meghan nooit laten huilen'

Een bron aan The Telegraph laat weten dat dit weekend echter niet om de broers gaat en ze hun eigen problemen aan de kant zetten om hun grootmoeder, koningin Elizabeth, te steunen. "Ze weten dat het zaterdag niet om hen gaat, het gaat om het eren van de nagedachtenis van hun grootvader en het steunen van hun grootmoeder", aldus de bron.

Hij voeg toe dat Kate het 'ongelofelijk triest' vindt dat Harry en William niet op goede voet staan, helemaal omdat ze zelf erg close is met haar eigen broer en zus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry voor het eerst sinds Megxit terug in Engeland

Vanwege het coronavirus kunnen er uiteraard niet veel gasten bij de uitvaart aanwezig zijn en volgens Buckingham Palace sluit dit aan bij de wensen van de prins. In Engeland mogen er momenteel dertig gasten bij een uitvaart aanwezig zijn. Zij moeten allemaal afstand houden en mondkapjes dragen. Volgens royaltyverslaggever Annemarie de Kunder zijn er voornamelijk familieleden en een aantal beste vrienden aanwezig bij de begrafenis.

Grote afwezige is echter de hoogzwangere Meghan. De vrouw van prins Harry, die momenteel zwanger is van een dochter, is niet in staat om naar het Verenigd Koninkrijk af te reizen vanwege haar zwangerschap. "Ze kreeg geen medische verklaring van haar arts", vertelt een bron dichtbij het stel. Een slimme keuze, aldus Justine Marcella.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Britse koningshuis werkt aan charme-offensief Kate Middleton'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!