Kate Middleton Beeld © Getty Images

Dit codewoord gebruikt Kate om kroost onder controle te houden

16 april 2021 13:16

George (7), Charlotte (5) en Louis (2) mogen dan wel van koninklijke komaf zijn, de koters kennen uiteraard hun driftbuien en dat is tijdens bloedserieuze staatsbezoeken niet altijd... handig. Gelukkig heeft hun moeder Kate Middleton (39) een perfecte manier gevonden om haar telgen tot bedaren te brengen.

"Haar aanpak past bij een gezaghebbende manier van opvoeden, die nu steeds vaker wordt aangemoedigd"

De hertogin heeft namelijk een codezin afgesproken die ze uitspreekt om haar kinderen rustig te krijgen. Niet alleen binnenshuis, ook tijdens werkbezoeken en evenementen waar zij en haar man William de kinderen mee naartoe nemen. Zo zegt ze: 'Let's take a break' als een van de drie een driftige bui heeft. Ze weten dan dat ze even rustig ergens moeten gaan zitten om een strenge toespraak van hun moeder te voorkomen.

Het is Rebecca Chicot, auteur van een boek over opvoeden, opgevallen dat de hertogin ook fysieke communicatiemiddelen toepast bij haar drie koters. "Ze maakt op een goede, warme manier contact door hun hoofden af en toe aan te raken. Ze bukt om zo al pratend op 'hun level' te zijn, maar laat ze nog steeds kinderen zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate als bemiddelaar aan het werk gezet tijdens begrafenis Philip

Ze gaat verder: "Ze begrijpt de balans tussen gevoeligheid en grenzen. Ze verwacht niet dat ze zich als jongvolwassenen gedragen, en weet dat kinderen bijvoorbeeld driftbuien kunnen hebben." Rebecca vindt dat Kate een 'fijngevoelige' moeder is en dat haar manier van opvoeden past bij de huidige tijd: "Haar aanpak past bij een gezaghebbende manier van opvoeden, die nu steeds vaker wordt aangemoedigd. In Victoriaanse tijden was autocratisch ouderschap – waarbij kinderen niks te zeggen hadden – juist veel normaler."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Britse koningshuis werkt aan charme-offensief Kate Middleton'

Kate Middleton heeft zich deze coronaperiode al eens uitgelaten over quarantaine met drie kleine kinderen en hoe uitdagend het is om ze thuis les te geven. In een Q&A op Instagram, in het kader van mentale gezondheid van kinderen, liet ze wederom iets los over haar eigen kroost:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!