Prins Harry en prins Charles Beeld © Getty Images

Prins Harry schreef 'uiterst persoonlijke brief' aan Charles

20 april 2021 12:04

Prins Charles (74) zou 'uiterst persoonlijke' brieven hebben ontvangen van zijn zoon prins Harry (36) in de aanloop naar de begrafenis van prins Philip. Dat meldt de Britse krant 'The Mirror'. Hiermee zou de Hertog van Sussex een eerste poging tot verzoening hebben gedaan.

"Het heeft niet het gewenste effect gehad"

De band tussen prins Charles en zijn zoon bereikte een 'dieptepunt' door Harry's interview met Oprah Winfrey, weet de tabloid. De kroonprins zou 'erg gekwetst' zijn geweest door de uitspraken van zijn zoon. In de tv-special lieten Harry en zijn vrouw Meghan Markle onder andere weten dat één van de familieleden van het koningshuis 'bezorgd' was over de huidskleur van hun zoontje Archie en vertelde Meghan dat ze suïcidale gedachten had en dat ze daar geen hulp bij kreeg. Daarnaast vertelde Harry dat zijn vader niet opnam wanneer hij belde. 

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry keert terug naar Meghan na 'ijzig' bezoek aan Engeland

Doordat er geen telefonisch contact was, bestond er 'totaal geen communicatie' tussen de twee en voelde Harry zich 'genoodzaakt brieven te schrijven' naar zijn vader, aldus de bron aan The Mirror. In zijn berichten zou Harry duidelijk hebben gemaakt waarom hij vertrokken is uit het Verenigd Koninkrijk en beloofd hebben 'het instituut te blijven respecteren'. "Hij schreef die brieven om alles recht te zetten, maar de spanning is nog altijd om te snijden en [zijn schrijven] heeft niet het gewenste effect gehad", meldt de ingewijde aan de Britse krant. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William en Harry eren 'charmante en grappige' grootvader Philip

"Er was een onbesproken afspraak dat ze alles aan de kant zouden zetten en zich volledig op koningin Elizabeth zouden focussen in de aanloop naar prins Philips begrafenis", gaat de bron verder. "Het einde van deze familiecrisis is nog niet in zicht", meldt een andere ingewijde aan The Sun. Afgelopen zaterdag vond de uitvaart plaats, waarbij Harry zou hebben gesproken met zijn vader Charles, zijn broer prins William en zijn schoonzus Kate. Of het ze gelukt is om de strijdbijl te begraven, moet nog blijken.

Je ziet alles over Harry's reünie met zijn broer William in de video hieronder. 

Zo ging het vandaag tussen Harry en William op uitvaart Philip

04:41

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!