Beeld © ANP

Het bijzondere verhaal achter de oorbellen die Amalia met Koningsdag draagt

27 april 2021 13:42

Koningsdag 2021 is een bijzondere dag voor prinses Amalia (17). Ze draagt niet alleen een outfit van hetzelfde modehuis als haar moeder draagt, ze heeft ook nog eens bijzondere familiejuwelen mogen uitzoeken. En dát is voor het eerst, aldus Josine Droogendijk van de website Modekoningin Máxima.

Waar Alexia op Zara-hakken van een paar tientjes in Eindhoven verschijnt, heeft Amalia al een eigen bodyguard nodig voor de juwelen die ze draagt. De oplettende kijker heeft de aquamarijnen hangers in de oren van Amalia al gespot.

De juwelen zijn van haar overgrootmoeder Juliana geweest. Juliana kreeg de briolette geslepen aquamarijnen cadeau van haar schoonmoeder, prinses Armgard. De stenen kunnen de royals aan verschillende hangers hangen. Zo droeg Máxima de oorbellen voor het laatst tijdens het staatsbezoek aan India in 2019. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinsessen treden in de voetsporen van Máxima met Koningsdag-outfit

De rest van haar look shopte Amalia uit de nieuwe collectie van Natan. Ze combineerde een wijdvallende groene broek met een lichtblauwe top. Saillant detail: de lichtblauwe jas die Amalia droeg bij de aankomst in Eindhoven trok ze ook aan op Koningsdag 2019. Haar groene tasje heeft ze van Máxima geleend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Máxima kiest voor outfit uit een 'oudere collectie' voor Koningsdag

Kosten noch moeite worden gespaard voor deze editie van Koningsdag. Volgens royaltydeskundige Marc van der Linden kost het zelfs nog meer dan voorgaande jaren. Hij vertelt je er meer over in onderstaande video. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!