Prinses Amalia en koningin Máxima Beeld © ANP

Prinses Amalia droomt al over tussenjaar: 'Dingen doen die straks niet meer kunnen'

27 april 2021 14:29

Aan het einde van het jaar viert prinses Amalia haar achttiende verjaardag. Naar de verjaardag kijkt ze niet per se verwachtingsvol uit, maar naar haar tussenjaar des te meer. Tijdens het gesprek met de pers op Koningsdag licht ze alvast een tipje van de sluier op.

"Ik wil nog wel leren, maar even niet op school"

Na het eindexamen, waar ze op de verjaardag van koningin Máxima aan begint, is Amalia niet van plan om direct verder te studeren. Liever gaat ze de wereld ontdekken, zo vertelt ze. De gedachte aan even geen school lijkt haar prima te bevallen. "Ik wil nog wel leren, maar even niet op school. Al heb ik daar wel van genoten de afgelopen veertien jaar", vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het bijzondere verhaal achter de oorbellen die Amalia met Koningsdag draagt

Liever stapt Amalia in het vliegtuig naar het buitenland. Het plan? "De wereld over reizen, dingen doen die ik misschien over twintig jaar niet meer kan doen." De kroonprinses wil graag stage lopen bij 'gave bedrijven'. "Ze is natuurlijk afhankelijk van corona", voegt Máxima er nog aan toe.

Haar ouders hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken dat Amalia zakt voor haar eindexamens. Naar eigen zeggen staat ze er goed voor. "Nu veel leren en blokken en hopen dat ze de vragen stellen die ik geleerd heb." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinsessen treden in de voetsporen van Máxima met Koningsdag-outfit

Het is voor de Oranjes te hopen dat ze met hun keurige optreden op Koningsdag hun imago kunnen oppoetsen. Volgens royaltydeskundige Marc van der Linden heeft het vertrouwen in het koningshuis een dieptepunt bereikt sinds het Griekenland-debacle. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!