Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Lachende queen in eerste officiële verschijning na afscheid Philip

28 april 2021 12:14

Koningin Elizabeth (95) heeft haar officiële koninklijke taken weer opgepakt na de begrafenis van haar man, prins Philip, die eerder deze maand op 99-jarige leeftijd overleed. Ze verscheen gisteren bij virtuele afspraken vanuit Windsor Castle, waar ze verblijft tijdens de pandemie, en deed dat met een lach op haar gezicht.

En hoewel de vorstin een pittige tijd achter de rug heeft (lees: de pijnlijke Megxit, tijdens een pandemie en daar bovenop het verlies van haar man na 73 jaar huwelijk) verschijnt ze ogenschijnlijk vrolijk in de videocalls. We zien een lach op haar gezicht, terwijl ze praat met Ivita Burmistre, de ambassadeur van Letland, en Sara Affoue Amani, de ambassadeur van Ivoorkust, die vanuit Buckingham Palace het gesprek met de koningin aangingen.

Queen Elizabeth
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Meghan sprak met koningin Elizabeth voor uitvaart prins Philip'

Vorige week, op haar 95e verjaardag, bracht de koningin een statement uit waarin ze iedereen bedankte voor de steun die ze ontving na het overlijden van haar man. Ze schreef 'diep ontroerd' te zijn door de vele reacties. Ook werd ze gespot toen ze haar honden uitliet op Windsor Castle.

Queen Elizabeth
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth viert 95ste verjaardag in rouw

Prins Philip overleed op 9 april. Marc van der Linden vertelt in de video hieronder over zijn bijzondere persoonlijkheid, die absoluut gemist gaat worden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!