Prins Harry en prins Charles Beeld © Getty Images

Harry legt opnieuw bom onder Britse koningshuis door uitspraken over opvoeding

13 mei 2021 22:57

Prins Harry (36) legt na het Oprah-interview opnieuw een bom onder het Britse koningshuis. Hij vergelijkt zijn leven met het leven van het hoofdpersonage in de speelfilm 'The Truman Show' en doet vernietigende uitspraken over zijn opvoeding. Dat vertelt hij in een nieuwe podcast met acteur Dax Shepard (46).

"Wij als ouders moeten ons uiterste best doen om te zeggen: weet je wat, dat is mij overkomen. Ik ga ervoor zorgen dat het jou niet overkomt"

Harry praat in het interview openhartig over zijn geestelijke gezondheid, opgroeien met privileges, onbewuste vooringenomenheid en zijn tijd in militaire dienst. In de podcast Armchair Expert praat hij ook vrijuit over de trauma's uit zijn jeugd. Zo redde de hertogin zijn gezin door naar Californië te verhuizen en zo 'de cyclus van pijn te doorbreken'.

Daarmee doelt Harry op zijn opvoeding. In het 90 minuten durende interview stelt hij dat zijn vader heeft geleden onder de opvoeding van Queen Elizabeth en prins Philip. De 'genetische pijn' heeft Charles volgens Harry aan zijn kinderen doorgegeven. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry schreef 'uiterst persoonlijke brief' aan Charles

"Ik denk niet dat we met de vinger moeten wijzen of iemand de schuld moeten geven. Zeker als het op ouderschap aankomt, als ik een bepaalde vorm van pijn of lijden heb ervaren die misschien mijn vader of ouders hebben ervaren, dan ga ik ervoor zorgen dat ik die cyclus doorbreek en het niet doorgeef", vertelt hij stelling. "Wij als ouders moeten ons uiterste best doen om te zeggen: weet je wat, dat is mij overkomen. Ik ga ervoor zorgen dat het jou niet overkomt."

Toen Harry begin twintig was, wist hij al dat hij het leven als werkende royal niet wilde. "Kijk wat het met mijn moeder heeft gedaan. Hoe kan ik ooit settelen met een vrouw en kinderen als ik weet dat het weer gaat gebeuren?" Het leidde onder andere tot zijn wilde feestgedrag - denk aan het incident in Las Vegas - dat volgens Harry te wijten is aan de trauma's uit zijn jeugd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Serie van Harry en Oprah over mentale gezondheid komt op 21 mei

Harry en zijn vrouw Meghan besloten recent, na een jaar proeftijd, definitief afstand te nemen van het Britse koningshuis.

Justine: 'Definitieve vertrek Harry en Meghan zag ik al aankomen'

04:24

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!