Prinses Beatrix Beeld © ANP

Prinses Beatrix steekt handen uit de mouwen voor NLdoet

29 mei 2021 13:20

Prinses Beatrix (83) die met handschoenen in de aarde staat te wroeten, het is niet iets wat we dagelijks zien. Hoewel haar iconische kapsel geen millimeter afwijkt, blijven de elegante mantelpakjes deze zonnige zaterdag in de kast. En dat alles voor NLdoet, de grootste landelijke vrijwilligersactie die jaarlijks georganiseerd wordt door het Oranje Fonds.

De voormalig koningin hielp deze morgen mee met het onderhoud van de tuin van het Thomashuis in Maartensdijk, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners wonen op een zo gewoon mogelijke manier samen met de mensen die voor hen zorgen.

En hen stond vandaag een leuke verrassing te wachten: want niemand minder dan prinses Beatrix ondersteunde de bewoners deze morgen tijdens het snoeien van de hagen en fruitbomen, het schoonmaken van de kassen en het vervangen en vullen van de planten- en bloembakken. En dat ging de 83-jarige royal prima af, zo is te zien op deze kiekjes.

Prinses Beatrix voor NLdoet
Prinses Beatrix voor NLdoet
Prinses Beatrix
Prinses Beatrix voor NLdoet
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eén gezicht: prinses Amalia begint steeds meer op Beatrix te lijken

Het Oranje Fonds bouwt al jaren aan een sociale samenleving waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds en droegen vrijdag al hun steentje bij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Royaal terugblikken: 55 jaar geleden trouwden Beatrix en Claus

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!