Beeld © Getty Images

De lieve betekenis achter de naam Lilibet Diana Mountbatten-Windsor

7 juni 2021 16:36

Meghan Markle (39) en prins Harry (36) hebben een bijzondere naam uitgekozen voor hun dochter die op 4 juni 2021 is geboren. Ze draagt de naam Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. De namen komen niet helemaal uit de lucht vallen: het heeft zelfs een lieve betekenis.

"Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen"

De relatie met de het Britse koningshuis is enigszins gebrouilleerd te noemen sinds Harry en Meghan zijn teruggetreden als werkende royals. Maar dat betekent niet dat ze 'zomaar' een naam uitkiezen voor hun pasgeboren dochter. De jongste telg van Harry en Meghan is namelijk vernoemd naar haar oma en haar overgrootoma. Een mooie ode aan Diana en Elizabeth, dus.

Marc over geboorte royal-baby: 'Mooie glans aan sombere tijd'

04:50
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Royal news: Harry en Meghan verwelkomen dochtertje

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor

Het volk kent de koningin van het Verenigd Koninkrijk als 'Elizabeth'. Maar intimi - lees: de familie van de koningin in het bijzonder - hebben voor haar een bijnaam. Lilibet. Het is de naam die ze vroeger als klein meisje van haar familie kreeg. 

Het is nog maar de vraag wie haar tegenwoordig Lilibet noemt. Volgens royaltydeskundige Marc van der Linden werd Elizabeth alleen nog door haar inmiddels overleden man Philip zo genoemd. "Op alle fronten is het een heel emotioneel moment voor de familie. Er wordt toch iets gedaan waarmee ze (aan hun familie, red.) aangeven: we houden nog van jullie", vertelt hij. Harry en Meghan zijn van plan om hun dochter bij de naam Lili te noemen.

Waar de naam Diana vandaan komt, hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Het koppel kiest voor deze naam om Harry's geliefde moeder, de prinses van Wales, te eren. Het is extra bijzonder dat het meisje zo dichtbij de verjaardag van Diana is geboren. Op 1 juli zou de prinses 60 jaar zijn geworden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse royals feliciteren Harry en Meghan met geboorte dochter

Lili is vrijdag 4 juni om 11.40 uur geboren in Santa Barbara en het gaat goed met haar, zo valt er te lezen in het statement van de trotse ouders. "Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld. Bedankt voor je voortdurende vriendelijkheid en steun tijdens deze zeer speciale tijd voor onze familie." Samen met Meghan zijn ze nu thuis aan het 'settelen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle brengt eigen kinderboek uit

Lili stond hoog op 't lijstje

De geruchten gaan dat Harry al langer aan de naam Lili zat te denken. In 2019 ontmoet het koppel Rebecca Blundell en haar twee dochters Lily en Lottie tijdens een evenement in het Engelse Birkenhead. Na verluidt vroeg hij destijds hoe Rebecca de naam Lily spelt. Harry wilde weten of het met een i of een y was, waardoor Rebecca naar eigen zeggen meteen wist dat dit een naam was die op het lijstje van de prins stond. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan leerde Harry om gesprek over suïcidale gedachten aan te gaan

Meghan en Harry maakten tijdens hun omstreden interview met Oprah Winfrey bekend in verwachting te zijn van een meisje. De voormalig actrice maakte aan het begin van het gesprek duidelijk dat de twee het geslacht van hun tweede spruit zouden onthullen, maar ze wilde dat pas doen halverwege het interview, waarbij haar man aanschoof. "We zijn dankbaar en beide opties zouden geweldig zijn geweest. Maar eerst een jongen en nu een meisje, wat kun je je nog meer wensen?" aldus Harry. 

Hoe (on)geloofwaardig is het interview van Meghan Markle met Oprah Winfrey?

07:28

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!