Harry en Meghan Beeld © ANP

Harry dreigt met rechtszaak: 'Vroeg wél toestemming voor Lilibet'

10 juni 2021 08:32

Slechts een paar dagen na de geboorte van hun tweede kindje zijn prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (39) alweer verwikkeld in een fittie. Deze keer is het de BBC die het moet ontgelden. Harry dreigt de omroep aan te klagen nadat die beweerde dat hij de koningin niet om toestemming heeft gevraagd om zijn dochter Lilibet te noemen.

"Als de Queen dit niet zou willen, dan zouden ze de naam niet gebruikt hebben"

Harry en Meghan maakten zondag de geboorte bekend van dochter Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor. Haar naam is een eerbetoon aan Harry's grootmoeder, koningin Elizabeth, die door haar familieleden ook wel Lilibet werd genoemd. Ook is het meisje vernoemd naar Harry's moeder Diana. Meerdere royalty-deskundigen vermoeden sterk dat dit een stap naar verzoening zou zijn, aangezien de familiebanden op scherp staan na het explosieve interview met Oprah Winfrey.

Toch zet de BBC daar vraagtekens bij. De omroep kreeg via een koninklijke bron te horen dat het koppel helemaal geen toestemming vroeg aan Elizabeth voordat ze de naam kozen. In een juridische brief eist Harry dat de BBC stopt met dit soort beschuldigingen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Queen Elizabeth wist niet dat prins Harry dochtertje Lilibet zou noemen'

Harry en Meghan stellen dat de koningin het eerste familielid is dat ze gebeld hebben. Hun woordvoerder: "Tijdens dat gesprek deelde Harry hun hoop om hun dochter Lilibet te noemen. Als de Queen dit niet zou willen, dan zouden ze de naam niet gebruikt hebben." Advocaten van de hertog en de hertogin hebben nu een brief naar verschillende media gestuurd, waarin ze stellen dat het BBC-artikel vals was en dat de beschuldigingen niet mogen worden herhaald. Als dat wel gebeurt dreigen ze met verdere juridische stappen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse royals feliciteren Harry en Meghan met geboorte dochter

Het is niet voor het eerst dat het koppel een rechtszaak start tegen de media. Zo lopen er ook nog rechtszaken tegen verschillende tabloids: ze klaagden onder meer de The Sun, Splash News en enkele paparazzi aan. Begin mei won Meghan de volledige rechtszaak tegen de Britse tabloid Mail on Sunday, nadat zij een vertrouwelijke brief aan haar vader publiceerden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth zag achterkleinkind Lilibet via videocall

Marc van der Linden reageerde in RTL Boulevard op de geboorte van Lili:

'Prins Harry moest naam dochter laten goedkeuren door Queen'

05:08

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!