Prinses Amalia Beeld © RVD

Vlag hangt uit: prinses Amalia cum laude geslaagd voor haar vwo

10 juni 2021 15:47

Kroonprinses Amalia (17) is met vlag en wimpel geslaagd voor haar vwo-diploma. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zojuist bekendgemaakt. Ze doorliep haar middelbareschooltijd op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

"Ik ben net gebeld met het nieuws dat ik geslaagd ben"

Op de Instagram van het koninklijk huis is te zien hoe een trotse Amalia de vlag hijst op Paleis Huis den Bosch. 'Ik ben net gebeld met het nieuws dat ik geslaagd ben! Ik wil alle andere geslaagden feliciteren en andere leerlingen heel veel succes wensen met eventuele herkansingen en het tweede tijdvak', laat de prinses bij de post weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Máxima ziet Amalia niet als toekomstige koningin: 'Mijn kleine baby'

Op Koningsdag lichtte de prinses een tipje van de sluier op over haar toekomstplannen: ze gaat er een jaar tussenuit. "Ik wil nog wel leren, maar even niet op school. Al heb ik daar wel van genoten de afgelopen veertien jaar", zei ze toen. Bij die gelegenheid vertelde ze al dat ze er op school goed voorstond en de eindexamenperiode positief inging: "Nu veel leren en blokken en hopen dat ze de vragen stellen die ik geleerd heb." 

Haar plannen voor de komende tijd? "De wereld over reizen, dingen doen die ik misschien over twintig jaar niet meer kan doen", aldus de royal. Daarnaast wil ze graag stage lopen bij 'gave bedrijven'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eén gezicht: prinses Amalia begint steeds meer op Beatrix te lijken

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!