Máxima Beeld © ANP

Veel belangstelling voor werkbezoek Máxima aan filmmuseum Eye

24 juni 2021 14:41

Het nieuws dat koningin Máxima (50) een bezoek zou brengen aan het Eye Filmmuseum in Amsterdam had donderdagmiddag ook jongere en oudere Oranjefans bereikt. Zowel bij aankomst als vertrek werd de koningin opgewacht door tientallen belangstellenden.

Toen Máxima arriveerde werd ze welkom geheten door een groep kinderen en enkele omstanders. Ze zwaaiden enthousiast en probeerden - op gepaste afstand - een glimp van de koningin op te vangen. Bij vertrek stond een groep mensen buiten op Máxima te wachten om haar te begroeten. De koningin nam kort de tijd om met een paar fans te praten, een baby een handje te geven en zelfs een cadeautje in ontvangst te nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is de achtergrond op koningin Máxima's telefoon

Máxima, die langsging bij het museum vanwege zijn 75-jarig bestaan, werd aan het begin van het bezoek samen met burgemeester Femke Halsema en andere aanwezigen getrakteerd op een presentatie over alle activiteiten van Eye. Zo werd verteld over onder meer het educatieve programma, de programmering en het nieuwe streamingplatform Eye Film Player.

Na de rondleiding sprak de koningin met enkele filmmakers, zoals regisseurs Martin Koolhoven en Shariff Korver. Vooral met laatstgenoemde was het gesprek bijzonder. De twee spraken namelijk in het Spaans over onder meer het maken van de film Do Not Hesitate. Shariff stelde adjunct-directeur Eye Ido Abram gerust dat hij alleen maar mooie dingen over hem zei tijdens het gesprek. "Dat kan ik alleen maar bevestigen", beaamde de koningin lachend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willem-Alexander en Máxima op handen en knieën aan het werk voor NLdoet

Afsluitend gaf Máxima het startschot voor het project Eye on Screens, waarbij beelden uit de filmcollectie van het museum twee jaar lang te zien zijn op schermen bij stations, pleinen en in winkelcentra in heel Nederland. Dat deed ze door middel van het indrukken van een rode knop waarna beelden van films te zien waren en er livemuziek klonk.

Voorafgaand aan het bezoek aan het museum werd de koningin rondgeleid door het nabijgelegen Collectiecentrum van Eye, bestaande uit meer dan 54.000 filmtitels. Ze sprak daar met beheerders van de collectie en restauratoren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!