Prins Harry Beeld © AFP

Harry (zonder Meghan) weer even in Londen voor herdenking Diana

25 juni 2021 17:57

Prins Harry (36) is deze vrijdag gespot in Londen voor de herdenking van de zestigste geboortedag van zijn moeder Diana. Volgens Britse media zou de hertog van Sussex op weg zijn naar Frogmore Cottage, het verblijf in Windsor dat de Sussexjes aanvankelijk als huwelijkscadeau kregen van Queen Elizabeth (95).

Harry maakte de oversteek alleen, zonder zijn steun en toeverlaat Meghan Markle. Ook hun twee kinderen, Archie en Lili, zijn nog altijd in Amerika. The Daily Mail wist eerder te melden dat de kleinzoon van koningin Elizabeth, nu hij geen vaste verblijfplaats meer heeft in het land, wordt opgevangen door zijn lievelingsnichtje prinses Eugenie. Zij woont sinds het vertrek van Harry en Meghan naar de Verenigde Staten in Frogmore Cottage.

Harry is in Engeland voor de onthulling van een standbeeld van zijn moeder die op 1 juli 60 jaar zou zijn geworden, maar op 31 augustus 1997 om het leven kwam na een auto-ongeluk in Parijs. Om die reden wordt op haar geboortedag in de tuin van Kensington Palace, waar William en Kate wonen, een standbeeld van Diana onthuld. Naar verluidt zullen zowel Harry als William een aparte speech geven als eerbetoon aan hun moeder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry snel weer in UK zónder Meghan, slaapt bij lievelingsnichtje

Het evenement is de perfecte gelegenheid voor Harry om iets aan zijn gebrouilleerde band met zijn broer te doen. De mannen schuiven hun meningsverschillen op die dag aan de kant, zo beweren bronnen. Het is de eerste keer dat de broers elkaar weer zien sinds de begrafenis van hun opa Philip. Hoewel ze elkaar via sms spreken, lijkt de band nog lang niet hersteld.

"Er zijn geen persoonlijke of goede gesprekken geweest", vertelt een bron aan The Sun. "Alleen zeer korte en minimale berichten. Hun relatie is nog steeds erg gespannen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Queen Elizabeth wist niet dat prins Harry dochtertje Lilibet zou noemen'

Er is de afgelopen jaren veel gedoe geweest rondom Frogmore Cottage. Het verblijf is voor ruim 2 miljoen euro opgeknapt op kosten van de belastingbetaler. Niet veel later zijn Harry en Meghan voorgoed naar Amerika vertrokken. Het koppel belooft het bedrag terug te betalen en sinds hun vertrek hebben Eugenie en Jack dus de sleutels gekregen. Meer over de bonje tussen William en Harry zie je in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verloskundige hielp Meghan telefonisch tijdens bevalling Lili

Over geld gesproken: een zegsman van prins Charles heeft aan tv-zender ITV laten weten dat de Britse troonopvolger zijn zoon wel degelijk financieel bijgestaan heeft toen hij een stap terug deed binnen het Britse koningshuis. Volgens een woordvoerder van Clarence House ging het bedrag naar Harry en zijn vrouw Meghan om hen te helpen met de overgang naar hun nieuwe leven. Dat rijmt niet met wat Harry beweerde in het inmiddels veelbesproken interview met Oprah Winfrey.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!