Harry en William Beeld © Getty Images

Harry beschuldigt William verhalen mentale gezondheid te hebben verzonnen

04 juli 2021 18:22

Hoewel prins Harry (36) en prins William (39) eerder deze week op de zestigste geboortedag van hun moeder nog hun uitgemeten broedervete achter zich lieten, zijn er dit weekend nieuwe details opgedoken over de broers. Volgens de biograaf van Harry, Omid Scobie, heeft William expres geruchten over zijn mentale toestand de wereld in geholpen.

"Die berichten waren met opzet 'gepland' door de entourage van prins William"

Omid Scobie verklaarde in de documentaire Harry & William: What Went Wrong, die zaterdagavond in Engeland werd uitgezonden, dat de entourage van William verhalen verzon over de mentale toestand van Harry. Hij zou deze verhaal bewust de wereld in hebben geholpen om zijn jongere broertje in verlegenheid te brengen. Volgens de schrijver was het geen toeval dat de assistenten van William de informatie naar buiten brachten vlak nadat de hertog van Sussex bevestigde niet op goede voet te zijn met zijn broer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en William onthullen standbeeld van prinses Diana

"Die berichten waren met opzet 'gepland' door de entourage van prins William en waren de basis van een verdere scheiding van de broers", aldus Omid. "Of William daar de opdracht voor gegeven heeft of niet: dat zullen we allicht nooit weten. Maar het kwam wel uit zijn entourage, waar hij de baas van is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William krijgt coronaprik, maar trekt aandacht met iets anders

In de documentaire Harry & William: What Went Wrong besprak Omid ook de rol van Meghan Markle. "Ze kwam gepassioneerd aan in het Britse Koningshuis: klaar om te werken", zei hij over haar. "Dat zorgde meteen voor wat wrijving. Markle was zeker niet iemand die plots zichzelf zou gaan veranderen om mensen rondom zich te pleasen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!