Koning Willem-Alexander Beeld © ANP

Koning feliciteert koppel met jubileum, man blijkt overleden

6 juli 2021 15:24

Het had zo'n mooie dag voor meneer en mevrouw Bakker moeten zijn. Onlangs zou het echtpaar zijn 60-jarig huwelijksjubileum hebben gevierd, maar Gerard Bakker kwam helaas een maand daarvoor te overlijden. Toch kreeg mevrouw Bakker een felicitatie van de koning, tot haar grote verdriet én verbazing.

"Helaas is er niet aan gedacht om dit ook aan de Dienst Koninklijk Huis door te geven"

In het Algemeen Dagblad reageert zoon Bart op het incident: "Mijn moeder heeft er erg om moeten huilen”, vertelt hij. Zijn moeder zit nog midden in het proces van rouwverwerking.

Hoewel de felicitaties uit naam van de koning en koningin komen, is de fout gemaakt door iemand op het stadhuis van Leidschendam-Voorburg. De gemeente heeft dan ook inmiddels excuses aangeboden en een bos bloemen gestuurd. "De Dienst Koninklijk Huis ontvangt elke maand een overzicht van de gemeente Leidschendam-Voorburg met jubilarissen, zodat zij felicitaties kunnen toesturen”, aldus een woordvoerder.

"Dit gebeurt zo’n vijf weken voorafgaand aan het jubileum. Het toesturen van de informatie is een handmatige handeling, die door een gemeenteambtenaar wordt gedaan. De informatie is verzonden voordat de heer Bakker op 4 juni 2021 overleed. Er is op 8 juni 2021 aangifte van overlijden gedaan. Dat is op dezelfde dag in de basisregistratie personen verwerkt. Helaas is er niet aan gedacht om dit ook aan de Dienst Koninklijk Huis door te geven", valt er te lezen in een reactie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rutte over schenden coronaregels door koning: 'Hij baalt er zelf ook heel erg van'

Momenteel is het koningspaar op een driedaags staatsbezoek in Duitsland. Gisteren was de eerste dag en in de avond schoof niemand minder dan Sylvie Meis bij hen aan tafel:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is de achtergrond op koningin Máxima's telefoon

Sylvie Meis prikt vorkje mee met koning en koningin in Berlijn

00:15