Harry en Meghan Beeld © Getty Images

Harry en Meghan ontvangen prijs omdat ze niet meer kinderen willen

10 juli 2021 12:13

Prins Harry (36) en Meghan Markle (39), de hertog en hertogin van Sussex, hebben een speciale prijs gekregen van een goed doel omdat zij de 'verlichtende beslissing' hebben genomen om hun gezin te beperken tot twee kinderen. Dat meldt 'ITV'.

In juni werd dochtertje Lilibet geboren, twee jaar nadat zoontje Archie ter wereld kwam. In een eerder interview met Vogue gaf prins Harry al aan dat er zo voor hem genoeg kroost in huis rondloopt. De organisatie Population Matters prijst Harry en Meghan voor hun rol in de impact op het milieu door niet meer kinderen te nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze beroemde kids kan Lilibet straks tot haar vriendenkring rekenen

"Door openlijk te kiezen voor een gezin met maximaal twee kinderen, helpen de hertog en hertogin van Sussex mee aan een betere toekomst voor hun kinderen en zijn ze een voorbeeld voor andere gezinnen", laat een woordvoerder weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry (zonder Meghan) weer even in Londen voor herdenking Diana

"Een kleiner gezin verkleint onze impact op de planeet en zorgt voor betere kansen voor onze kinderen, hun kinderen en toekomstige generaties zodat zij kunnen bloeien in een gezonde wereld", vervolgt hij. "We prijzen de hertog en hertogin voor hun verlichtende beslissing en voor hun bevestiging dat een klein gezin ook een blij gezin is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tikkeltje ongemakkelijk: Kate Middleton reageert op geboorte Lilibet

Alles weten over de geboorte en naam van kleine Lilibet? Marc van der Linden praat je hieronder bij.

'Prins Harry moest naam dochter laten goedkeuren door Queen'

05:08

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!