Prins William Beeld © Getty Images

Prins William keert zich fel tegen racistische uitspraken EK

12 juli 2021 16:09

Prins William (39) heeft zich op social media fel uitgelaten over de vele racistische berichten die verschenen na de EK-finale van zondagavond. Engeland verloor tegen Italië in de strafschoppen, en daarna kreeg het elftal het flink te verduren met racistische uitspraken.

"Het is volkomen onacceptabel dat spelers dit soort afschuwelijk gedrag moeten ondergaan"

De hertog van Cambridge laat op Twitter het volgende weten: 'Ik ben misselijk van de racistische beledigingen richting de Engelse spelers na de wedstrijd van gisteravond. Het is volkomen onacceptabel dat spelers dit soort afschuwelijke gedrag moeten ondergaan. Het moet nu ophouden en alle betrokkenen moeten verantwoordelijk gehouden worden', aldus William. 

Vooral de spelers Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka, die alledrie toevalligerwijs ook de penalty misten, kregen er op social media flink van langs. De oproep van prins William op Twitter kan rekenen op veel steun. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins George aanwezig bij EK en hij is lang niet de enige royal

Zelf was prins William namelijk ook aanwezig in het Wembley stadion. En dat niet alleen, hij had ook zijn zoon prins George en vrouw, hertogin van Cambridge, Katherine meegenomen. Beelden van hun bezoek aan de EK-finale in Londen zie je hier terug

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en William onthullen standbeeld van prinses Diana

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!