Sarah Ferguson Beeld © ANP

Makers The Crown slaan hulp van 'ingewijde' Sarah Ferguson af

27 juli 2021 17:32

De ex-vrouw van prins Andrew, Sarah Ferguson (61), heeft de makers van 'The Crown' een helpende hand geboden, maar daarvoor werd vriendelijk bedankt. Dat vertelt ze in een interview met het tijdschrift 'Town & Country'. Ze wilde een inkijkje bieden achter de muren van Buckingham Palace.

"Ze hebben mijn hulp geweigerd"

De flamboyante Sarah vond bovendien dat ze te weinig voorkwam in de populaire Netflix-serie. Daarom zocht ze contact met de makers, in een poging om actrice Jessica Aquilina, die haar vertolkt, een grotere rol te geven. "Ik heb hen aangeboden om hen te helpen", zegt ze. "Om het leven achter de muren van Buckingham Palace beter te vatten." Toch stond de streamingsdienst daar niet op te wachten. "Ze hebben mijn hulp geweigerd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sarah Ferguson brengt roman 'gebaseerd op eigen ervaringen' uit

Hoewel The Crown niet om haar input staat te wachten, verschijnt een ander verhaal van Sarah binnenkort waarschijnlijk wél op de buis: die van haar debuutroman Her Heart for a Compass. Zo zou één streamingsdienst al interesse hebben om er een serie zoals Bridgerton van te maken. Het verhaal van Sarah is namelijk evenals een historisch drama.

Het boek komt begin augustus uit in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en is gebaseerd op één van haar voorouders. "Ik heb de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar mijn familiegeschiedenis met behulp van de koninklijke archieven. Het boek bevat daardoor veel details uit het Victoriaanse tijdperk. Ook heb ik gebruikgemaakt van mijn eigen levensverhaal en ervaringen. Dus het is een verhaal dat mij zeer aan het hart ligt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sarah Ferguson sleept bijzonder baantje in de wacht

Het is niet voor het eerst dat Sarah een boek uitbrengt. Zo heeft ze al meerdere kinderboeken en enkele non-fictieboeken op haar naam staan. Ook startte ze een carrière in Hollywood als één van de producenten van de film The Young Victoria, over de vroege jaren van koningin Victoria - de betovergrootmoeder van de huidige Britse koningin Elizabeth.

Binnenkort verschijnt het vijfde deel van The Crown. Justine Marcella praat je hieronder bij over de inhoud van het langverwachte seizoen:

Alles wat je wil weten over het vijfde seizoen The Crown

05:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!