Willem-Alexander en Máxima Beeld © ANP

Het koningspaar reageert op gouden medailleregen Nederland

28 juli 2021 13:02

Koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) hebben woensdagmiddag op social media Annemiek van Vleuten (38) en de mannen dubbelvier gefeliciteerd met hun gouden plak.

"We feliciteren in het bijzonder Annemiek van Vleuten met haar gouden medaille in de tijdrit"

Willem-Alexander en Máxima zijn maar wat trots op de prestaties, zo laten ze weten in een reactie. 'Wat een succesvolle dag voor #TeamNL in Tokio met een record aantal medailles! We feliciteren in het bijzonder Annemiek van Vleuten met haar gouden medaille in de tijdrit. Met focus en kracht behaalde zij een schitterende overwinning.'

Ook de mannen dubbelvier kunnen rekenen op een felicitatie. 'En in een spannende finale roeide de mannen dubbelvier naar goud en een nieuw wereldrecord. Van harte gelukgewenst met deze fantastische teamprestatie', aldus Willem-Alexander en Máxima. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Droom Van der Poel in duigen door blunder met plankje

De Olympische Spelen zijn vorige week eindelijk losgebarsten in Tokio. 'Onze' eigen Fatima Moreiro de Melo weet als geen ander hoe is het is om als olympiër mee te doen aan het grootste sportevenement ter wereld. In de video hieronder zie je er meer over. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fatima blikt terug op Olympische Spelen: 'Nooit op je buik stagediven'

Fatima blikt terug op Olympische Spelen: 'Nooit op je buik stagediven'

03:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!