Prins Andrew Beeld © Getty Images

Prins Andrew op het matje bij de Queen na misbruikaanklacht

11 augustus 2021 13:44

Het is maar de vraag hoe gezellig de jaarlijkse vakantie op het landgoed van Queen Elizabeths (95) Balmoral Castle wordt dit jaar. Het arriveren van schandaalprins Andrew (61) is vastgelegd op camera: precies een dag nadat de seksslavin van de inmiddels overleden misbruikmiljardair Jeffrey Epstein een aanklacht tegen hem indient.

"Het is hoog tijd dat hij ter verantwoording wordt geroepen"

Met ex-vrouw Sarah Ferguson vormt Andrew een sterk front als hij in zijn Range Rover op Balmoral arriveert. De vraag is hoeveel angst er achter de façade schuilgaat: het lijkt onvermijdelijk dat Andrew bij zijn moeder op het matje geroepen wordt om de aanklacht te bespreken die The Firm behoorlijk schaadt.

Hoewel Andrew door zijn titel wordt beschermd door De Kroon (zie video hieronder), is een misbruikzaak wel het laatste wat de familie kan gebruiken na de onrustige exit van Harry en Meghan als werkende royals. Buckingham Palace mag zich wel schrapzetten, want Virginia lijkt alles op alles te willen zetten om gerechtigheid te krijgen - en mogelijk een flinke schadevergoeding. 

Buckingham Palace zet zich schrap: prins Andrew aangeklaagd door Epstein-slachtoffer

08:44
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffer Epstein klaagt prins Andrew aan voor seksueel misbruik

Virginia Giuffre klaagt de prins aan voor seksueel misbruik. Ten tijde van het vermeende misbruik, dat plaatsvond in 2001 en 2002, was Virginia slechts 17 jaar oud. Ze beweert dat ze drie keer seks heeft gehad met Andrew, die zelf stellig blijft ontkennen. Het is niet voor het eerst dat ze prins Andrew beschuldigt, eerder zei ze ook al dat ze naar bed moest met de prins. Het kwam echter nooit eerder tot een officiële aanklacht. 

Nu besluit ze de kwestie toch voor de rechter te brengen, omdat over enkele dagen een wet in New York vervalt die het slachtoffers van kindermisbruik mogelijk maakt een civiele zaak aan te spannen na de verjaringstermijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw bewijsmateriaal van zaak-Ghislaine Maxwell over prins Andrew

"Twintig jaar geleden stelden prins Andrews rijkdom, macht, positie en connecties hem in staat een bang, kwetsbaar kind te misbruiken zonder dat er iemand was om haar te beschermen. Het is hoog tijd dat hij ter verantwoording wordt geroepen", staat volgens Amerikaanse media in de rechtbankstukken.

Een woordvoerder van prins Andrew wilde niet reageren op de beschuldigingen. Eerder ontkende hij alle aanklachten aan zijn adres. De prins was lange tijd bevriend met Epstein, maar zei twee jaar geleden in een interview dat hij nooit op de hoogte was van de praktijken van de miljardair.

Hij gaf zelfs een interview aan de BBC hierover, dat niet door iedereen als geloofwaardig wordt bestempeld. "Ik kan me niet herinneren dat ik haar ooit heb ontmoet", zei hij onder meer. De foto die destijds is gemaakt, zegt wat anders. 

Prins Andrew ligt opnieuw zwaar onder vuur

05:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!