Beeld © ANP

Het wordt heet onder Andrews voeten: 'Niemand staat boven de wet'

13 augustus 2021 04:59

De zaak die door Virginia Roberts Giuffre (38) in New York is aangespannen tegen prins Andrew (61), wordt ook in het Verenigd Koninkrijk nauwlettend gevolgd. Politieofficier Dame Cressida Dick heeft laten weten 'de zaak opnieuw te gaan bekijken'. Dit meldt het Britse radiostation LBC.

"Met alles wat er nu speelt heb ik mijn team gevraagd om al materiaal nog eens te bekijken"

Virginia beweert dat de royal haar meerdere malen seksueel misbruikt heeft toen ze pas 17 jaar oud was. Prins Andrew heeft dit altijd ontkend en zegt zich een ontmoeting met haar niet te kunnen herinneren. Hij heeft vooralsnog niet gereageerd op de nieuwe aanklacht tegen hem. In Engeland is er nog geen onderzoek naar hem heropend, maar dat zou wel kunnen gebeuren, zegt politieofficier Dick.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew op het matje bij de Queen na misbruikaanklacht

"Wij kijken hier uiteraard naar, de zaak is al eerder tweemaal heropend. We werken nauw samen met Crown Prosecution Service en staan er voor open om met onze buitenlandse collega's in Amerika samen te werken. Wij zullen hen helpen waar we kunnen, mits dat binnen de wet valt natuurlijk. Met alles wat er nu speelt heb ik mijn team gevraagd om al materiaal nog eens te bekijken. Niemand staat boven de wet."

De vrouw stapt nu pas naar de rechter omdat een wet in New York vervalt en slachtoffers van kindermisbruik daardoor een civiele zaak kunnen aanspannen ondanks het verstrijken van de verjaringstermijn. Eerder sprak ze zich al uit in diverse televisieprogramma's en de Netflix-serie Filthy Rich over het leven van de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein. Hij en zijn rechterhand Ghislaine Maxwell zouden Virginia hebben voorgesteld aan Andrew.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffer Epstein klaagt prins Andrew aan voor seksueel misbruik

Vanwege de beschuldigingen trok de prins zich in november 2019 al terug uit het openbare leven en legde zijn koninklijke functies neer. De meeste organisaties van goede doelen waarvan hij beschermheer was, hebben hem inmiddels afgedankt. Wel bekleedt hij nog diverse erefuncties bij de Britse strijdkrachten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!