Prinses Eugenie en haar man Jack Beeld © Getty Images

Prinses Eugenie en man weer samen na schandaal met blote vrouwen

13 augustus 2021 12:45

Weken na het schandaal op de speedboot op Capri is prinses Eugenie (31) weer voor het eerst samen gezien met haar man, Jack Brooksbank (35). Ze vieren vakantie met het gezin op het landgoed van Queen Elizabeth (95).

Terwijl zij nietsvermoedend thuiszat met de vijf maanden oude baby August, zette Jack kort geleden de bloemetjes buiten met een paar schaarsgeklede vriendinnen die zichzelf al dan niet hadden ontdaan van hun bikinitopje (zie video). De Britse media doken er als haaien bovenop, want welja: de Britse royals kunnen nóg een pr-schandaal wel gebruiken.

Hoe dan ook is Eugenie met haar man in het vliegtuig naar Schotland gestapt. Net als iedere zomer verzamelt de familie zich op Balmoral. Deze keer staat de vakantie echter in het teken van een crisisberaad. Want in tegenstelling tot wat je misschien verwacht, is er een royal die er momenteel slechter op staat dan Jack zelf: prins Andrew, oftewel Randy Andy. 

Man prinses Eugenie verkiest partyboot boven gezin

01:01
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew op het matje bij de Queen na misbruikaanklacht

Reken er maar op dat het een ongemakkelijk gesprek wordt als Jack de familie onder ogen moet komen na zijn mediaschandaal. Hij kan in ieder geval rekenen op de steun van schoonmoeder Sarah Ferguson, die in de media geen slecht woord over hem te zeggen heeft. Wie meer steun nodig heeft, is zijn schoonvader. De situatie rondom het misbruikschandaal met Virginia Giuffre wordt steeds penibeler, net als het imago van De Kroon. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffer Epstein klaagt prins Andrew aan voor seksueel misbruik

Virginia klaagt de prins aan voor seksueel misbruik. Ten tijde van het vermeende misbruik, dat plaatsvond in 2001 en 2002, was Virginia slechts zeventien jaar oud. Ze beweert dat ze drie keer seks heeft gehad met Andrew, die zelf stellig blijft ontkennen. Het is niet voor het eerst dat ze prins Andrew beschuldigt, eerder zei ze ook al dat ze naar bed moest met de prins. Het kwam echter nooit tot een officiële aanklacht. 

Nu besluit ze de kwestie toch voor de rechter te brengen, omdat over enkele dagen een wet in New York vervalt die het slachtoffers van kindermisbruik mogelijk maakt een civiele zaak aan te spannen na de verjaringstermijn. 

Buckingham Palace zet zich schrap: prins Andrew aangeklaagd door Epstein-slachtoffer

08:44