Beeld © Getty Images

Zorgen om Queen Elizabeth na coronabesmetting op Balmoral

17 augustus 2021 14:52

De zomervakantie van Queen Elizabeth (95) op haar Balmoral landgoed in Schotland verloopt minder ontspannend dan verwacht. Niet alleen brengt prins Andrew (61) met zijn vermeende misbruikschandaal zijn moeder ernstig in de verlegenheid, nu blijkt dat er een personeelslid positief is getest op corona.

"Ze wil niet overdreven reageren"

"Alle personeelsleden op Balmoral worden dagelijks getest op het coronavirus", vertelt een bron aan The Sun. Zaterdag is één van de personeelsleden positief getest waarop het personeel naar huis is gestuurd. "Werknemers moeten mondkapjes dragen en afstand houden." Of het koningshuis zich ook aan die maatregelen houdt, is de vraag. Ook is het niet duidelijk of de besmette persoon in contact is geweest met de koningin.

Zo heeft Elizabeth besloten dat ze tijdens het eten 'gewoon' bediend wil worden in plaats van dat ze zelf opschept. Ook gaat de jacht op herten door, net als picknicken op het landgoed. "Hoewel Hare Majesteit 95 jaar en gevaccineerd is, heeft ze het gevoel dat ze nog steeds voorzichtig moet zijn. Toch is ze vastberaden om gewoon door te gaan. Ze wil niet overdreven reageren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Weer verlies voor Queen Elizabeth: vijf maanden oude puppy dood

Volgens bronnen gebruikt de koningin deze vakantie om weer terug naar het 'oude normaal' te gaan na het verdrietige overlijden van haar echtgenoot en de dramatische Megxit eerder dit jaar. Het kasteel zit inmiddels aardig vol met familieleden. Niet alleen Andrew en zijn ex-vrouw Fergie verblijven al een tijdje bij Elizabeth, ook prinses Eugenie en haar gezin en prins Edward en Sophie zijn van de partij.

Later deze maand voegen prins William en hertogin Kate zich bij de familie met hun kinderen, net als Mike en Zara Tindall. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth viert 95ste verjaardag in rouw

Marc over teruggetrokken Queen Elizabeth: 'Haar wereld is klein'

05:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!