Beeld © Getty Images

Details affaire prins Philip brengen royals in verlegenheid in The Crown

20 augustus 2021 12:34

In het nieuwe seizoen van de mateloos populaire Netflix-serie 'The Crown' wordt de thee kokendheet geserveerd. De makers zijn namelijk beland bij de roerige jaren negentig. Niet alleen de schokkende scheidingen (Charles en Diana, Andrew en Sarah) en de tragische dood van Diana staan in het script, ook de geheime affaire van wijlen prins Philip wordt volop uitgelicht. Dat schrijft 'The Sun'.

"De makers van The Crown geloven dat dit een relatie is die de moeite waard is om te verkennen"

Philips bijzondere vriendschap met Lady Penny Brabourne doet in de jaren negentig al de nodige wenkbrauwen fronsen. De makers van The Crown kunnen in ieder geval alvast rekenen op een paar furieuze Britse royals, want in seizoen vijf zoomen ze dieper in op de vermeende affaire tussen de prins en de aristocraat.

De prins heeft veel tijd gespendeerd met deze vrouw uit de hogere kringen, ondanks het leeftijdsverschil van 32 jaar. Dat bijna niemand destijds afweet van de stiekeme ontmoetingen is bijzonder opvallend te noemen. De buitenwereld denkt dat ze enkel vrienden zijn, terwijl intimi wel beter weten. De twee waren jarenlang samen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes: Vijfde seizoen The Crown begonnen met opnames

"De makers van The Crown geloven dat dit een relatie is die de moeite waard is om te verkennen", vertelt een insider. En of ze dat doen, want de schrijvers zouden informatie hebben over de buitenechtelijke relatie. Niemand minder dan Natascha McElhone is gecast als de geheime minnares van prins Philip. Door zo'n vooraanstaande acteur te vragen voor de serie, laten de makers zien dat het niet gaat om een lullige bijrol, maar een prominente verhaallijn. 

Het nieuwe seizoen van The Crown verschijnt in 2022 op Netflix. Royaltydeskundige Justine Marcella vertelt je in de video hieronder alles wat je moet weten over het seizoen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Crown-actrice 'houdt zich niet zo bezig' met Harry en Meghan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!