Eloise van Oranje Beeld © ANP

Eloise van Oranje wil niet alleen het perfecte plaatje laten zien

24 augustus 2021 07:00

Eloise van Oranje (19) opent woensdag de expositie LAYERED in de Beurs van Berlage in Amsterdam, waarmee ze aandacht vraagt voor 'ongelimiteerd jezelf kunnen zijn'. Dat is een belangrijke boodschap voor de gravin, die met ruim 270.000 volgers op Instagram behoorlijk wat oordelen over zich heen krijgt. Maar Eloise is niet gevoelig voor de negatieve reacties onder haar berichten op sociale media. "Commentaar gaat er altijd zijn. Ik ga er geen tijd aan besteden, het is alleen maar nutteloos", vertelt ze aan het 'ANP'.

"Ik wil gewoon laten zien wat er in mijn leven gebeurt"

Ze heeft dat motto uitgewerkt in een persoonlijk project. Met LAYERED hoopt de 19-jarige gravin mensen te inspireren om ondanks kritiek zichzelf te zijn. "Doe je eigen ding, niemand gaat het toch ooit eens zijn met je", vertelt ze. In de tentoonstelling, die ze samen met initiatiefnemer ijsjesmerk Magnum heeft samengesteld, zijn beelden te zien van onder anderen model Joann van den Herik, Drag Race Holland-winnaar Envy Peru en Eloise zelf. Zij delen hun persoonlijke verhalen die schuilen achter 'het perfecte plaatje'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gravin Eloise: 'Sommige mensen denken dat ik arrogant ben'

"Ik vind het belangrijk om vooroordelen en stereotypen te doorbreken", vertelt Eloise. Dat doet ze in LAYERED door te focussen op de verschillende 'lagen', oftewel kanten, van de deelnemers. "Ik weet hoe het is om beoordeeld te worden omdat er sinds kleins af aan al een vergrootglas wordt gelegd op alles wat ik doe. Maar er schuilt meer achter iemand dan het plaatje dat te zien is." Met de expositie wil Eloise 'zelfexpressie vieren en laten zien hoe bevrijdend het kan zijn om zonder vooroordelen te genieten van dingen waar je zelf plezier uit haalt'.

Sinds ze bekend is geworden op Instagram is die loep alleen maar groter geworden. "Dat was in het begin even wennen. Alles wat ik postte werd een nieuwsbericht", vertelt de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien. Maar daardoor ging ze zich online niet anders voordoen. "Ik wil geen perfect beeld creëren. Ik wil gewoon laten zien wat er in mijn leven gebeurt." En dat is niet altijd gepolijst. "Daar mag een rauw randje aan zitten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vliegtuig Eloise van Oranje moet noodlanding maken na storing

Hoe het haar lukt om zichzelf te blijven met al die ogen die meekijken? "Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar je moet het gewoon doen. En dat begint offline, bij een lieve groep vrienden en familie om je heen." Dat is ook haar advies voor haar volgers die het gevoel hebben zich anders te moeten voordoen. "Je zelfverzekerder voordoen dan je bent, word je niet gelukkig van. En vertrouw ook niet op de perfecte plaatjes online, niet is wat je denkt dat het hoort te zijn."

Eloise van Oranje hoopt dat oma prinses Beatrix 'heel trots' is

00:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!