Harry en Meghan bij Oprah. Beeld © Getty Images

'Harry en Meghan wilden naam racistische royal bekendmaken'

26 augustus 2021 01:56

Volgens de schrijvers van het boek 'Finding Freedom', dat over prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (40) gaat, stond het paar op het punt te onthullen welke royal racistische opmerkingen gemaakt zou hebben over de eventuele huidskleur van hun zoontje Archie. Dit meldt 'Page Six'.

"Ik kan wel zeggen dat het destijds een zeer ongemakkelijk gesprek was"

In het veelbesproken interview met Oprah Winfrey lieten de hertog en hertogin van Sussex weten dat er tijdens Meghans zwangerschap door een lid van de Britse koninklijke familie gevraagd zou zijn 'hoe donker Archies huid zou worden'. Zij wilden niet vertellen om welke royal het ging, maar nu blijkt dat ze wel op het punt stonden de naam te onthullen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan worden bedankt voor hun steun

Auteurs Omid Scobie en Carolyn Durand, die het boek onlangs weer een 'update' hebben gegeven, zeggen dat Harry en Meghan uiteindelijk af zagen van de onthulling, 'omdat dat te pijnlijk zou zijn voor de koninklijke familie'. De schrijvers zeggen dat het Meghans besluit was om de identiteit van de racistische niet prijs te geven.

Harry en Meghan spraken over de kwestie met Oprah, die hen ook vroeg wie deze opmerking gemaakt had. Harry liet toen weten dat hij daar niet verder op wilde gaan. "Ik zal nooit iets over deze conservatie delen, maar ik kan wel zeggen dat het destijds een zeer ongemakkelijk gesprek was. Ik was in shock."

Wel liet Harry weten dat het niet zijn grootouders koningin Elizabeth en wijlen prins Philip betrof.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Uitvaart prins Philip zonder Meghan Markle was een zegen'

Het interview dat Harry en Meghan aan Oprah gaven, sloeg destijds in als een bom.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!