Op 30 augustus vertrok prinses Alexia naar Wales. Beeld © Koninklijk Huis

Daar gaat ze: prinses Alexia vertrekt naar Wales

30 augustus 2021 12:03

Met haar mondkapje (niet van Jan Taminiau dit keer) in de hand en de tassen om haar schouders is prinses Alexia (16) er klaar voor: zij vertrekt vandaag naar Wales voor een nieuw hoofdstuk in haar leven. De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is helemaal klaar voor de komende twee jaar op het United World College of the Atlantic in Wales.

"Die gaat al die verschillende culturen meemaken, dag en nacht"

Koning Willem-Alexander maakte een foto zoals hij dat ook deed op de eerste schooldag van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Toen ging Alexia nog op de fiets naar school en nu zoekt ze het iets verder van huis.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Medeleerlingen geven Alexia tips voor nieuwe school

Alexia rondde het afgelopen schooljaar haar vierde jaar af op het Gymnasium en gaat de aankomende twee jaar op voor het Internationaal Baccalaureaat. Ook haar vader ging naar deze prestigieuze school.

Geen groots persmoment tijdens eerste schooldag Alexia

04:34
Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Openhartige prinses Alexia: 'Hier komt thuis heel veel ruzie van'

Tijdens de zomerfotosessie in juli gaf de koning aan dat hij zijn dochter meegeeft dat ze vooral moet genieten en vrienden moet maken. "Want de vrienden die je nu maakt, maak je voor het leven. En sta open voor andere mensen." Vooral Alexia krijgt hiervoor de kans nu zij naar een internationale school gaat met leerlingen met verschillende culturele achtergronden. "Die gaat al die verschillende culturen meemaken, dag en nacht. Dat heb ik zelf ook ervaren. Als je 16 bent ken je jezelf genoeg, maar sta je nog als een spons open om invloeden van buitenaf tot je te nemen. De kansen die ze nu hebben, zijn fantastisch."