Meghan Markle Beeld © Getty Images

Paleispersoneel trekt pestklacht tegen Meghan Markle in

1 september 2021 10:40

Een nieuw hoofdstuk in 'Finding Freedom', waarin het leven van prins Harry (36) en Meghan Markle (40) na de roemruchte Megxit wordt besproken, laat menig wenkbrauw fronsen. Royalexperts Omid Scobie en Carolyn Durand hebben een nieuwe druk van het boek uitgebracht waarin ze meer details delen over de beschuldigingen dat Meghan haar personeel pest.

"Het maakt de hertogin verdrietig dat er weer een aanval wordt gedaan op haar als persoon"

De schrijvers onthullen in de nieuwe epiloog van Finding Freedom dat de stafleden van de koninklijke familie hun klachten over het pestgedrag van Meghan Markle bij HR hebben ingetrokken. Haar voormalige communicatiesecretaris Jason Knauf maakt zich in 2018 zorgen om het gedrag van Meghan, die 'in het afgelopen jaar in staat was om twee PA's weg te pesten'. Bronnen van Omid en Carolyn bevestigen dat die twee medewerkers aan personeelszaken hebben gevraagd om hun ervaringen met Meghan in te trekken. Blijkbaar is het zo belangrijk dat de wereld dit weet dat er een nieuwe druk van het boek voor nodig is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle 'verdrietig' dat ze bestempeld wordt als pestkop

Het nieuws over het vermeende pestschandaal in 2018 komt eerder dit jaar in aanloop naar Harry en Meghans interview met Oprah Winfrey naar buiten. Krant The Times publiceert twee rapporten waarin de Duchess of Sussex van pestgedrag wordt beticht door het paleispersoneel. Zo zou Meghan hen zo hebben gekweld dat ze ervan moesten huilen, vernederd hebben en doen 'trillen op hun grondvesten' tijdens hun diensten.

Volgens Meghan klopt er niets van de aantijgingen. "Het maakt de hertogin verdrietig dat er weer een aanval wordt gedaan op haar als persoon", klinkt het destijds in een statement van haar woordvoerder aan E! News, "omdat ze zelf vaak onderhevig is aan pestgedrag en zich altijd inzet voor mensen die het slachtoffer zijn van pijn en trauma. Ze is vastberaden om zich te blijven inzetten voor compassie over de hele wereld en belooft een voorbeeldfunctie te zijn voor wat juist is." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Meghan houdt afstand van 'vriendin' Chrissy na pestgedrag'

Ondanks dat er nog iedere dag over haar geschreven en gesproken wordt, laat Meghan zich niet veel meer zien. Zo leeft ze sinds de geboorte van dochter Lilibet voornamelijk in de luwte. Hoewel ze voor een beetje zelfpromotie wel een uitzondering wil maken, zoals je in de video hieronder kunt zien. 

Meghan Markle geeft eerste interview sinds geboorte Lillibet

05:03

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!