Bernhard en Lewis Hamilton Beeld © ANP

Prins Bernhard wéér onder vuur na schudden hand Lewis Hamilton

2 september 2021 18:03

Circuiteigenaar prins Bernhard (51) heeft donderdag de hand geschud van Lewis Hamilton (36) op het circuit van Zandvoort. De coureur van Mercedes, zevenvoudig wereldkampioen, is aangekomen in de kustplaats vanwege de Dutch Grand Prix die dit weekend plaatsvindt.

Het niet schudden van handen is nog steeds een van de basisregels die er zijn om de verspreiden van corona tegen te gaan. Dat staat op de website met de coronaregels van de Rijksoverheid. Eerder dit jaar hield ook koning Willem-Alexander zich niet aan deze basisregel toen hij een Haagse volkswijk bezocht. Bernhard droeg overigens wel een mondkapje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Muziekwereld misbruikt prins Bernhard om punt te maken'

Het is voor het eerst in 36 jaar dat de Dutch Grand Prix plaatsvindt in Zandvoort. Het evenement is niet onomstreden. Milieuorganisaties probeerden vorige week nog bij de rechter de race te laten verbieden. Maar de rechter besloot dat het te kort dag was om de Grand Prix nog te cancelen.

Ook de evenementensector is boos, omdat de meerdaagse Grand Prix wel door mag gaan en festivals niet. Zij wijzen er daarbij op dat de Grand Prix met optredens van dj's, een camping en tienduizenden bezoekers erg veel weg heeft van de festivals die wel verboden zijn. Prins Bernard lag afgelopen weken ook onder vuur omdat hij artiesten vroeg om gratis op te treden.

Marc neemt het op voor prins Bernhard: 'Puur zakelijk'

07:37
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guus Meeuwis bedankte al voor Bernhard-rel voor F1

Sportief directeur Jan Lammers reageerde op alle commotie door te zeggen dat de media er alleen maar op uit zijn om de prins te 'bashen'. De royal weigerde in te gaan op alle commotie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!