Prins Philip Beeld © Getty Images

Britse koninklijke familie brengt eerbetoon aan prins Philip

08 september 2021 20:08

De Britse koninklijke familie zal binnenkort in een speciale tv-uitzending een eerbetoon brengen aan de in april overleden prins Philip. Volgens Britse media is het programma 'Prince Philip: The Royal Family Remembers' op 22 september bij BBC One te zien.

In het programma komen alle kinderen van Philip en koningin Elizabeth aan het woord. Prins Charles, prinses Anne, prins Andrew en prins Edward delen allemaal herinneringen aan hun vader die eerder dit jaar op 99-jarige leeftijd overleed. Ook onder meer de prinsen William en Harry, de kleinzonen van Philip, komen voorbij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Uitvaart prins Philip zonder Meghan Markle was een zegen'

Naast intieme interviews met leden van het Britse koningshuis, kunnen kijkers van het programma zich ook opmaken voor een blik achter de schermen. De makers van het programma hebben namelijk toegang gekregen tot het kantoor, de bibliotheek en studeerkamer van Philip in Buckingham Palace. Ook haalt het personeel herinneringen op aan de hertog van Edinburgh.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Brits koningshuis probeert testament prins Philip geheim te houden'

Oorspronkelijk waren de interviews met de royals onderdeel van een programma dat was bedoeld ter viering van de honderdste verjaardag van Philip op 10 juni. In het aanstaande herdenkingsprogramma zitten gesprekken met koningshuisleden van voor en na het overlijden van Philip.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!