Beeld © ANP

Mogelijk laatste gesprek tussen Charles en Philip te horen in docu

17 september 2021 23:51

In de nieuwe documentaire 'Prince Philip: The Royal Family Remembers' is te zien wat mogelijk het laatste gesprek tussen prins Charles (72) en zijn in april overleden vader prins Philip zou kunnen zijn geweest.

"We hebben het over je verjaardag gehad en of er een receptie komt of niet"

Bijna alle leden van het Britse koningshuis komen in de nieuwe documentaire aan het woord. Onder meer Charles en zijn zonen William en Harry delen herinneringen aan Philip. De interviews met de royals zijn voor en na het overlijden van de hertog van Edinburgh op 9 april opgenomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse koninklijke familie brengt eerbetoon aan prins Philip

Te zien is hoe Charles zijn vader op 8 april opbelt, de dag voordat Philip zou overlijden. De man van koningin Elizabeth zou op 10 juni honderd jaar zijn geworden en daarom was zijn familie bezig met het plannen van een feestje. Charles deelde zijn vader dat nieuws mede en kreeg een reactie in stijl.

"We hebben het over je verjaardag gehad en of er een receptie komt of niet", zegt Charles. De reactie van Philip was achteraf vrij ironisch. "Dan moet ik wel nog in leven zijn hè?" Charles kon er op dat moment wel om lachen. "Ik wist dat je dat zou zeggen!"

Marc over prins Philip: 'Dit soort mensen maken we niet meer mee'

04:03
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William en Harry halen herinneringen aan Philip op in docu

Er is dit weekend nog meer nieuws over Philip. Het testament van de overleden prins zal worden bezegeld en voor ten minste 90 jaar privé blijven om de waardigheid van de vorst te behouden. Dat heeft een rechter van het Londense High Court geoordeeld.

In overeenstemming die teruggaat tot 1910, zei Andrew McFarlane, de president van de Family Division van de rechtbank, dat hij ermee had ingestemd dat het testament van Philip zou worden verzegeld, en dat er geen kopie van het testament mag worden gemaakt of worden bewaard. "De mate van publiciteit die de publicatie zou kunnen aantrekken, zou zeer uitgebreid zijn en volledig in strijd gaan met het doel om de waardigheid van prins Philip te behouden", zei Andrew McFarlane in een uitspraak die donderdag werd gepubliceerd.