Beeld © Getty Images

Royal baby geboren: prinses Beatrice bevallen van eerste kind

20 september 2021 14:15

Felicitaties zijn op z'n plaats voor prinses Beatrice (33) en haar echtgenoot Edoardo Mapelli-Mozzi (38). Het koppel heeft op 18 september hun dochter verwelkomd.

"Het gaat goed met Hare Koninklijke Hoogheid en de baby"

De medewerkers van de communicatiedienst van de Britse royals hebben het vrolijke babynieuws zojuist naar buiten gebracht. "Hare Koninklijke Hoogheid prinses Beatrice en meneer Edoardo Mapelli-Mozzi zijn verheugd om de veilige geboorte van hun dochter op 18 september 2021 om 23.42 uur aan te kondigen", begint het statement namens het stel. Beatrice is bevallen in het Chelsea and Westminster Hospital in Londen. De kleine meid weegt zo'n 2,7 kilogram.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom prins Andrew niet op trouwfoto's prinses Beatrice staat

De familie is vanzelfsprekend op de hoogte gebracht van de geboorte van Beatrices eerste kind. "De familie wil graag al het personeel van het ziekenhuis bedanken voor de goede zorgen. Het gaat goed met Hare Koninklijke Hoogheid en de baby. Het koppel ziet ernaar uit om hun dochter voor te stellen aan haar grote broer Christopher Woolf." Christopher is de zoon van Edoardo uit een eerdere relatie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Beatrice stuurt fans handgeschreven bedankbriefjes

Beatrice en Edoardo gaven elkaar in 2020 in het geheim elkaar het jawoord. Het was een bijzonder evenement, waarbij de kleindochter van queen Elizabeth een vintage jurk vol diamanten van haar oma droeg en werd weggegeven door haar vader Andrew. Bovendien droeg Beatrice het Queen Mary-diadeem die haar oma zelf ook droeg tijdens haar eigen huwelijk in 1947. Het diadeem was oorspronkelijk van koningin Mary en werd in 1919 gemaakt van een diamanten ketting.