Prins Andrew Beeld © Getty Images

Ondergedoken prins Andrew zet eindelijk eerste stap in misbruikzaak

22 september 2021 13:16

Virginia Giuffre, het inmiddels 38 jarige vermeende misbruikslachtoffer van prins Andrew (61), kan bijna opgelucht ademhalen. Na lang proberen hebben de Amerikaanse advocaten eindelijk de papieren voor de civiele zaak van aanranding kunnen overhandigen aan de advocaten van de schandaalprins. Dat meldt de Britse krant 'Metro'.

Dat werd ook wel een keer tijd. Prins Andrew verblijft momenteel op Balmoral Castle, het Schotse landgoed van koningin Elizabeth, waar hij geen dagvaarding kan ontvangen. De civiele zaak van Virginia ligt hierdoor stil, want het team van Andrew moet de aanklacht eerst doorlezen en de tijd krijgen om erop te reageren voor de zaak van start gaat. Tot voor kort wist Andrew de documenten te ontlopen en mislukte iedere poging om de papieren bij hem af te leveren. Nu zijn ze naar alle waarschijnlijkheid eindelijk in ontvangst genomen.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew weigert bezoek aan pasgeboren kleindochter

Zelfs de geboorte van zijn kleindochter op 18 september weet Andrew niet van het landgoed af te krijgen, waar hij hoog en droog zit. Nu geeft hij het onvermijdelijke toe, nadat de papieren afgelopen dinsdag naar hem per mail en per koerier zijn verstuurd door de vertegenwoordigers van Virginia.

Dat betekent dat het team van Andrew nu welgeteld 21 dagen heeft om op de aanklacht van verkrachting, aanranding en seksueel misbruik te reageren. Een beschuldiging die hij tot nu toe altijd heeft ontkend. Het team van Virginia verwacht dat Andrew om verlening (lees: uitstel) vraagt. De hertog zou alles op alles willen zetten om zijn naam te zuiveren na dit schandaal door vechtend uit de strijd te komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Prins Andrew zocht zijn heil bij Jeffrey Epstein na scheiding Fergie'

Waarom het zo moeilijk is om Andrew te bereiken, wordt in onderstaande video uitgelegd. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!