Prinses Amalia en Claudia de Breij Beeld © RVD – H.K.H. de Prinses van Oranje

Claudia de Breij schrijft boek over prinses Amalia

27 september 2021 13:07

We kennen Claudia de Breij (46) vooral als cabaretier en zangeres, maar wat veel mensen niet weten is dat ze ook een aantal boeken op haar naam heeft staan. Binnenkort komt daar nog een bijzondere titel bij, want Claudia heeft de eer gekregen om ‘Amalia’ te schrijven - een boek waarin we beoogd troonopvolger prinses Amalia (17) een stuk beter leren kennen.

Het boek is speciaal ter gelegenheid van Amalia's achttiende verjaardag op 7 december dit jaar en is tot stand gekomen dankzij meerdere ontmoetingen en gesprekken die Claudia dit jaar met de Prinses van Oranje had. Het boek zal half november verschijnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Amalia ziet tijdens studietijd af van uitkering van ruim 1,6 miljoen

Afgelopen zomer sprak Claudia met Amalia over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en wat het koningschap en haar toekomstige rol nu voor haar betekenen. Claudia mocht ook een kijkje nemen bij het Koninklijk Staldepartement waar Amalia enthousiast sprak over haar passie voor paarden en de paardensport. Daarnaast bevat het boek ook nog eens beeldmateriaal uit het privé-archief van Amalia.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eén gezicht: prinses Amalia begint steeds meer op Beatrix te lijken

Met het boek Amalia gaat de prinses haar vader en oma achterna. Over hen verschenen namelijk ook boeken ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek Alexander en Hella Haasse in 1955 Portret van Prinses Beatrix.

Marc van der Linden denkt dat Amalia haar koninklijke titel een stuk conservatiever zal aanpakken dan haar vader:

'Amalia pakt het conservatiever aan dan haar vader'

05:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!