Prins Harry Beeld © ANP

Prins Harry opnieuw terug naar New York voor onderscheiding

28 september 2021 08:24

Prins Harry (37) zal tijdens het Salute to Freedom-gala in het Intrepid Museum in New York onderscheidingen uitreiken aan vijf Amerikaanse militairen en veteranen die kampen met 'onzichtbare oorlogswonden'. Ook zanger Jon Bon Jovi (59) wordt op het gala in november geëerd, laat het zee-, lucht- en ruimtevaartmuseum in een verklaring weten.

Tijdens het gala dat plaatsvindt op 10 november worden Amerikaanse militairen geëerd die moed en doorzettingsvermogen hebben getoond ten tijde van groot gevaar of die kampen met persoonlijke omstandigheden waardoor zij hun werk moeilijker konden uitvoeren. Daarbij kan gedacht worden aan mentale gezondheidsproblemen als trauma's en dergelijke.

Susan Marenoff van het museum laat weten vereerd te zijn dat prins Harry "de verhalen van deze helden wil eren en deze kracht wil bijzetten door aandacht te blijven vragen voor mentale gezondheidssteun".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Harry en Meghan filmen Netflix-docu in New York'

Naast de vijf militairen krijgt ook Jon Bon Jovi een onderscheiding. De rocker maakte in 2019 het nummer 'Unbroken', waarmee hij veteranen eerde die kampen met een posttraumatische stressstoornis. Vorig jaar nam de Amerikaan het nummer onder toeziend oog van Harry samen met het Invictus Choir opnieuw op in de Abbey Road Studio in Londen.

Dit koor, dat voortvloeit uit de Invictus Games Foundation, bestaat uit Britse oorlogsveteranen die kampen met psychisch of lichamelijk letsel. Prins Harry is initiatiefnemer van de Invictus Games, een sportevenement dat door de stichting wordt georganiseerd voor veteranen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan maken hun opwachting in New York

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!