Prinses Beatrice en Edoardo Beeld © Instagram @princesseugenie

Lief: dit is waarom prinses Beatrice haar dochter Sienna noemt

5 oktober 2021 12:09

De Britse koninklijke familie is een kleine royal rijker. Op 18 september is prinses Beatrice (33) bevallen van dochter Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi. Een vriend van de familie onthult in gesprek met 'Hello!' dat de kleine meid niet alleen vernoemd is naar koningin Elizabeth (95), maar ook naar Beatrices moeder Sarah Ferguson (61).

Volgens de insider hadden Beatrice en haar echtgenoot Edoardo vanwege zijn Italiaanse roots de wens om hun dochter een Italiaanse naam te geven. Een andere eis van het koppel was dat de naam met de letter S moet beginnen. Zo konden ze de moeder van Beatrice, Sarah, eren. Dat de naam Sienna ook nog 'oranjerood' als betekenis heeft, maakt de cirkel rond. Die haarkleur deelt de jongste telg van de familie met zowel Beatrice als Sarah. Sienna's tweede naam Elizabeth is tot slot een vernoeming naar haar overgrootmoeder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Royal baby geboren: prinses Beatrice bevallen van eerste kind

Nadat opa Andrew zich wekenlang schuilhield op Balmoral Castle in Schotland om zo dagvaardingen rondom de rechtszaak tegen hem te ontwijken, heeft hij ook eindelijk zijn kleindochter ontmoet. Nu hij de papieren van de veelbesproken misbruikzaak heeft ontvangen, is verstoppen niet langer nodig. Daardoor heeft de schandaalprins bijna twee weken na de bevalling eindelijk de kleine Sienna in zijn armen kunnen sluiten. 

'Prins Andrew werkt aan peperdure, juridische strijd'

05:34
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew bezoekt voor het eerst kleindochter (en zó heet ze)