Prins Andrew Beeld © Getty Images

Geïsoleerde prins Andrew kan niet langer op steun familie rekenen

12 oktober 2021 16:31

De Londense politie pakt de zaak van prins Andrew (61) en Virginia Giuffre (38) niet verder op, maar dat betekent niet dat de misbruikzaak tegen de schandaalprins van de baan is. Terwijl hij volgens bronnen hoop houdt om terug te keren in de schijnwerpers, neemt zijn familie steeds meer afstand van hem. De royals zien hem als een bedreiging voor de monarchie, meldt 'The Sun'.

"Ik denk dat hij op dit moment de enige persoon in de hele wereld is die zich vastklampt aan het idee dat hij zou kunnen terugkeren"

De hele 'je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen'-vlieger gaat voor Andrew niet op. De Londense politie laat hem vrijuit gaan, maar de civiele zaak die Virginia in de VS tegen hem aanspant loopt wél door. Randy Andy zit daardoor momenteel tot z'n nek in de problemen.

De aanklacht van Virginia is niet mis. Ze beweert dat ze op haar zeventiende drie keer is verkracht door de prins. Als de Amerikaanse jury dat waar acht, kost het Andrew niet alleen zijn reputatie, maar ook miljoenen ponden aan schadevergoedingen. De familie voelt de bui al hangen en neemt volgens bronnen afstand van hem. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Londense politie stopt onderzoek naar prins Andrew

De schandaalprins duikt zelfs een tijd onder in Schotland om de papieren van de Amerikaanse zaak maar niet te hoeven ontvangen. Daardoor kan het proces lange tijd maar niet van start gaan. Toch is het onvermijdelijk: Andrew is uit zijn schuilkelder - lees: het landgoed van zijn moeder - gekropen en heeft de papieren geaccepteerd, wat betekent dat hij in totaal 21 dagen heeft om te reageren.

Of hij in deze barre tijden kan rekenen op de familieleden die hoog in de lijn van troonopvolging staan, is nog maar de vraag. De hertog van York is inmiddels de paria van de Britse koninklijke familie en behalve zijn ex-vrouw Sarah Ferguson wordt niemand momenteel publiekelijk met hem gezien. Andrew ontkent nog altijd enige betrokkenheid in de misbruikzaak, maar volgens royalty-kenner Russel Myers doet de familie niet langer haar best om één front met de prins te vormen. Ze zijn bang dat de hertog van York hun reputatie nog meer schade toebrengt.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Prins Andrew werkt aan peperdure, juridische strijd'

"Ik denk dat hij op dit moment de enige persoon in de hele wereld is die zich vastklampt aan het idee dat hij zou kunnen terugkeren [als werkende royal]", aldus de royalty-expert in een ochtendshow op de Britse televisie. "Hij is behoorlijk geïsoleerd geraakt." Dat er geen toekomst meer voor hem is als senior royal hebben Charles, Anne en Edward zo'n negen maanden geleden al tijdens een vergadering besloten.

Prins William, na prins Charles de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk, is evenmin fan van zijn oom. Bronnen die dichtbij hem staan zeggen dat Andrew volgens William een ondankbare en onvriendelijke houding heeft. Iets wat de toekomstige koning 'triggert'. Iedere werkende royal die niet dankbaar overkomt, is volgens William een regelrecht gevaar voor The Firm en hun imago. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Met deze oude liefde wil prins Andrew trouwen'

Het laatste nieuws over de zaak tegen Andrew bekijk je in onderstaande video. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!