Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Queen Elizabeth is om: na 95 jaar gebruikt ze een wandelstok

12 oktober 2021 17:26

Koningin Elizabeth houdt zichzelf op haar 95ste nog kranig overeind. Na een verschrikkelijk jaar waarin ze afscheid heeft moeten nemen van haar echtgenoot, houdt ze haar hoofd hoog én werkt ze stug door. Sinds vandaag gebruikt ze daarbij wel een wandelstok ter ondersteuning.

En dat is ook niet zo gek voor een vrouw van 95. Toch heeft Elizabeth lang zonder gekund. Dat de koningin van het Verenigd Koninkrijk niet eerder met een stok is gezien - op haar knie-operaties begin 2000 na - is zelfs een klein wonder te noemen. Terwijl ze arriveert voor de dankdienst ter gelegenheid van het goede doel Royal British Legion in Westminster Abbey gebruikt de koningin voor het eerst een stok voor 'extra comfort'. Niet verwonderlijk, want het pad naar de kerk is hobbelig en oneven. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Schandaalprins Andrew laat zachte kant zien met cadeau voor Elizabeth

Daarnaast krijgt Elizabeth ook figuurlijk steun, want sinds het overlijden van Philip gaat de Queen niet langer alleen op pad. Tijdens werkverplichtingen kan ze altijd rekenen op de steun van haar kinderen of andere familieleden. Deze keer vergezelt dochter Anne haar tijdens de dienst. 

Of de koningin de stok ook gebruikt om via haar geheime tunnel naar een bar in Londen te wandelen, is trouwens nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Queen Elizabeth heeft geheime tunnel naar bar in Londen'

Volgens royaltydeskundige Marc van der Linden wordt de wereld van de Britse koningin steeds kleiner, terwijl de problemen in haar familie steeds groter worden. Zo heeft ze afgelopen jaar een tsunami aan ellende over zich heen gehad:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!