Prinses Amalia en Claudia de Breij Beeld © RVD – H.K.H. de Prinses van Oranje

Claudia de Breij doet nieuwe onthullingen over het boek van Amalia

03 november 2021 22:02

Claudia de Breij is vereerd dat ze het boek ter ere van de achttiende verjaardag van prinses Amalia mag schrijven. In gesprek met RTL Boulevard noemt ze het een lichtpuntje van dit jaar.

"Het voelde voor mij alsof ik echt veel aan haar kon vragen"

"Ik had het afgelopen jaar het erg moeilijk", vertelt Claudia na de première van de voorstelling Hier Ben Ik aan onze royalty verslaggever Annemarie de Kunder. Ze staat het liefst op het podium, maar kon dat vanwege de coronamaatregelen vanzelfsprekend niet doen. "Toen kreeg ik het telefoontje van de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze zeiden: 'je mag er een week over nadenken, dan bellen we je terug.'" Nadenken hoeft Claudia niet. "Ik zei: 'ik wil wel een week hard to get spelen, maar ik weet toch dat ik dit wil'. Dit is onwijs leuk. En het bleek nog leuker." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claudia de Breij schrijft boek over prinses Amalia

Maar wat kan Nederland verwachten van het boek? "Ik heb dit ook in het boek geschreven: het voelt voor mij als een roadmovie waarin een tiener aan een 40-jarige vertelt hoe ze het leven ziet." Om daarachter te komen ging Claudia veel met Amalia op pad en vraagt ze de prinses het hemd van het lijf. "We hebben regelmatig in mijn auto gezeten om plekken te bezoeken die belangrijk voor haar zijn. De koninklijke stallen, het strand, het paleis. We hebben samen achter de piano gezeten. Het voelde voor mij alsof ik echt veel aan haar kon vragen."

Daardoor is er voor Claudia een klik ontstaan. "Het is er vanaf mijn kant. Ik vind haar een schitterend figuur." Of Amalia de klik ook voelt, durft ze niet te zeggen. "Maar Amalia kan nergens uitspraken over doen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe docu geeft uniek kijkje in leven kroonprinses Amalia

Op 16 november komt het boek Amalia uit. De presentatie van het boek wordt anders dan anders: Claudia hint op een 'online verrassing' waar ze nog niet veel over mag zeggen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!