Meghan Markle Beeld © ANP

Meghan Markle was medewerking aan biografie 'vergeten'

11 november 2021 09:51

Meghan Markle (40) en haar man prins Harry (37) hebben toch hun medewerking verleend aan de biografie 'Finding Freedom'. De hertogin van Sussex, die voorheen steevast bleef ontkennen dat dit het geval was, heeft woensdag in een schriftelijke verklaring in de rechtbank laten weten dat ze dit was 'vergeten'. De verklaring werd voorgelezen in het hoger beroep van uitgeverij Associated Newspaper Limited (ANL), die eerder dit jaar werd veroordeeld voor het schenden van de privacy van Meghan voor het publiceren van een persoonlijke brief van de hertogin aan haar vader.

Meghan heeft toegegeven dat Jason Knauf, de voormalige perschef van de Sussexes, gesprekken met de auteurs van het boek heeft gevoerd en dat zij hem heeft verteld wat hij moest zeggen. De hertogin biedt in haar verklaring haar excuses aan dat ze eerder in de rechtbank heeft verklaard dat zij en Harry niet hadden meegewerkt aan Finding Freedom, maar dat deed ze naar eigen zeggen niet expres omdat ze zich het niet kon herinneren.

De medewerking van Meghan aan het boek is een belangrijke troef in de zaak van de uitgeverij. Zo kan volgens de advocaten namelijk worden aangetoond dat de hertogin het zelf niet zo nauw heeft genomen met haar eigen privacy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle krijgt gemengde reacties op persoonlijke brief

Een rechter bepaalde begin dit jaar dat de Mail on Sunday op de voorpagina een verklaring moest plaatsen met verontschuldigingen aan de hertogin. De rechter stelde vast dat de krant van uitgeverij Associated Newspaper met de publicatie van een veelbesproken brief van Meghan aan haar vader Thomas Markle in 2018 haar privacy heeft geschonden. Ook is inbreuk gemaakt op haar auteursrecht, omdat voor de artikelen een groot en belangrijk deel van de brief werd gepubliceerd.

Thomas Markle reageert op ophef biografie Harry en Meghan

04:09
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan vragen om eerlijke verdeling vaccins

Zolang de juridische procedure nog loopt, hoeft de Mail on Sunday nog geen excuses te plaatsen. Meghan stuurde de handgeschreven brief aan haar vader, met wie ze nauwelijks nog contact heeft, na haar huwelijk in mei 2018. Daarin smeekte ze hem niet meer in de media over haar te praten en schreef ze onder meer dat hij haar hart in een miljoen stukjes had gebroken.

Het hoger beroep is dinsdag begonnen en duurt nog tot en met donderdag. De rechter doet naar verwachting op een later moment uitspraak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan stappen nu ook in beleggingsmaatschappij

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!