Prinses Alexia Beeld © RVD - Martijn Beekman

Prinses Alexia doet met klasgenoten mee aan klimaatprotest

16 november 2021 14:57

Een Nederlandse prinses middenin een publiek protest: dat is een fenomeen dat niet vaak voorkomt. Toch staat prinses Alexia (16) in de rij om samen met haar klasgenoten van het Atlantic College in Wales te demonstreren voor het klimaat.

"Wat willen we? Klimaatrechtvaardigheid"

Het Atlantic College zet zich al tijden in voor een duurzame toekomst. De slotverklaring van de klimaattop COP26 in Glasgow die de 197 deelnemende landen hebben ondertekend, is niet naar wens van de school en de leerlingen. Dus gaan ze met kartonnen borden en veel lawaai de straat op. Onder het mom 'stop talking, start doing' zet ook Alexia zich in voor het klimaat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Daar gaat ze: prinses Alexia vertrekt naar Wales

Zo wordt er onder andere in het Engels geroepen: "Wat willen we? Klimaatsrechtvaardigheid" en "Wanneer willen we het? Nu!" Prinses Alexia houdt zelf ook een protestbord vast tijdens de mars (vanaf ongeveer 35 seconden in de video), maar wat daar precies op geschreven staat boven de wereldbol, is niet duidelijk. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Medeleerlingen geven Alexia tips voor nieuwe school

Waar klasgenoot prinses Leonor van Spanje vooralsnog op geen enkele foto te zien opduikt, is er onlangs wél een foto van een schaarsgeklede Alexia vanuit Wales uitgelekt. Dat er hier en daar weleens wat naar buiten komt, is niet iets waar de puberprinses zich zorgen over maakt, zo blijkt uit onderstaande video. 

'Prinses Alexia maakt zich geen zorgen over uitgelekte foto'

05:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!