Werkbezoek koningin Elizabeth op 19 oktober Beeld © Getty

Elizabeth geeft werknemers kerstcadeau van nog geen tien euro

19 november 2021 19:38

Ze zwemt in het geld, maar toch houdt koningin Elizabeth (95) met de feestdagen de hand op de knip. Elke kerst spendeert ze namelijk maar zo'n 6 tot 8 pond per werknemer aan... een kerstpudding en kerstkaart. Toegegeven: ze heeft wel 1500 man personeel, dus tel maar uit.

Hoewel de jaarlijkse traditie vorig jaar werd geannuleerd vanwege de beperkingen van het coronavirus, krijgen alle 1500 werknemers van de koningin dit jaar rond de feestdagen een extra presentje in de vorm van een kerstpudding en een wenskaart - een traditie die haar grootvader George V. ooit begon. Op veel hoeven ze niet te rekenen, want volgens de Britse tabloids komen de cadeautjes gewoon van supermarkt Tesco.

De kerstpudding wordt betaald door de koningin en uitgedeeld aan het personeel in de paleizen, het personeel van het gerechtspostkantoor en de politie van het paleis. De website van de koninklijke familie meldt: 'Alle leden van The Royal Household zullen kerstcadeaus ontvangen van The Queen, en Hare Majesteit zal persoonlijk geschenken uitdelen aan enkele leden van The Royal Household in Buckingham Palace en in Windsor Castle.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth weer aan het werk na gezondheidsklachten

Prins Harry en zijn vrouw Megha reizen naar verluidt niet af naar Engeland om de kerstdagen met de rest van de familie door te brengen. Het is de eerste kerst voor het Britse staatshoofd zonder haar in april overleden echtgenoot prins Philip en daarbij kampt Elizabeth de laatste weken zelf met gezondheidsproblemen. Zo verkondigde Page Six onlangs.

Harry en Meghan zouden volgens bronnen wel zijn uitgenodigd om de feestdagen in het Verenigd Koninkrijk door te brengen. "Het is voor het personeel logistiek nogal een onderneming om de kerstviering van de koninklijke familie te organiseren en omdat er tot dusver geen antwoord is gekomen van Harry en Meghan gaat de organisatie door zonder hen. Het is wel cru dat het uitgerekend de eerste kerst is zonder prins Philip en de koningin haar achterkleindochter Lilibet nog niet heeft ontmoet. Ook Archie heeft ze de afgelopen jaren nauwelijks gezien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe zit het met de gezondheid van Queen Elizabeth? 'Britten zijn bezorgd'

Meghan maakte afgelopen week wel tijd vrij om een bezoekje te brengen aan de talkshow van Ellen DeGeneres:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!